BSO Bernewille

8 mei 2013

in BSO Bernewille

logo bernewille

 

 

Tussenschoolse- en naschoolse opvang van kinderen van 4-12 jaar

BSO Bernewille in Heeg
Tollewei 201 achter Talma, telefoonnummer 442223
http://www.bso-bernewille.nl/

Meivakantie
En toen was het alweer zover…. de meivakantie! Wanneer deze Sylboade verschijnt zitten we er waarschijnlijk middenin!

Elke vakantie staat er een thema centraal bij de BSO. Ons vorige thema was ‘Jungle’ en tussendoor hebben we ook nog kort met het thema ‘Het koningshuis’ gewerkt. Dit waren erg leuke thema’s om mee te werken. Zo hebben we allerlei ‘jungle slingers’ gemaakt en vervolgens de BSO hiermee versierd, mooie kleurplaten van jungle dieren werden gemaakt en ook werden er kleurige papegaaien geknutseld en opgehangen.

Samen met Marjolein hadden de kinderen ook een mooie giraffe gemaakt van kartonnen dozen en deze vervolgens geschilderd. Helaas bleef de giraffe niet goed staan, maar ze hebben er wel een leuke dag mee gehad.

In de meivakantie hebben we besloten om met het thema ‘water’ te gaan werken. Denk aan een water(ballonnen)-gevecht en proefjes met water. We hopen dus op mooi weer zodat we veel buiten kunnen spelen!

Samenwerking Bernewille en het Marne College Bolsward
Vorige editie van de Sylboade heeft u kunnen lezen dat we gaan samenwerken met het Marne College in Bolsward. Het is de bedoeling dat we 4x met een groepje kinderen naar het Marne College in Bolsward gaan en daar een workshop gaan volgen. De kinderen konden zich inschrijven voor 2 thema’s –> koken en salon. We zijn heel benieuwd hoe de kinderen het gaan vinden! We houden u op de hoogte.

Melanie
Het afgelopen half jaar heb ik met heel veel plezier stage gelopen bij de BSO. Eind september 2012 heb ik mijn ‘go’ gekregen dit houdt in dat je met je examen mag beginnen. Begin maart heb ik uiteindelijk te horen gekregen dat ik geslaagd ben voor pedagogisch medewerker. Niet lang daarna kreeg ik te horen dat ik mocht werken bij BSO Bernewille. Ik ben hier natuurlijk erg blij mee omdat ik mijn stage ook altijd als erg leuk heb ervaren. Graag tot ziens bij de BSO!!!

groetjes,
Melanie

Wist u dat…….
• we nog op zoek zijn naar leden voor onze oudercommissie? #hint
• we ook nog op zoek zijn naar (oude) kleden/hoeslakens/gordijnen etc. Hiermee kunnen de kinderen prachtige hutten maken!

Prietpraat
– We zijn een luiertaart aan het maken voor een collega.
Komt er een kind binnen gelopen: Wat zijn jullie aan het maken? We zijn een luiertaart aan het maken. Pff… dat lijkt me echt niet lekker zeg!

Topper van de maand!
Deze maand is Wessel Kingma de topper van de maand geworden!
Femke had laatst papieren meegenomen waarmee je een stripverhaal kan maken. Wessel ging hier de hele middag mee aan de slag en superheld ‘Wezel-man’ was geboren. Klaar om de wereld te redden van ‘Green Clayface’ en andere criminelen. Super leuke gedaan Wessel!