St Jozefschool

8 mei 2013

in St. Jozefschool

Speciale ouderavond:
Vijf jaar geleden trokken It Wrâldfinster en de St. Jozefschool samen in het nieuwe schoolgebouw aan de Jister. Op 18 maart vierden we dit lustrum met een bijzondere workshop. Ouders van beide scholen werkten samen aan een onvergetelijke verrassing voor alle kinderen! En een verrassing was het zeker voor de kinderen, die konden genieten van de mooie en ook lekkere taarten. Voor de ouders was het erg leuk om te doen!

Palmpasen:

Palmpasen

Palmpasen

Nog nooit was het zo koud als dit jaar met Palmpasen!!
Buiten en in het portaal van de kerk stonden de kinderen met hun prachtig versierde palmpaasstokken te bibberen en te zingen; “Wie mag gaan?” De poort ging open en met het broodhaantje op de stok, liepen heel veel kinderen een aantal rondjes door de kerk. Wat was het weer een feestelijke ochtend in de kerk. Het was een mooie viering met een prachtig toneelspel.

Paaseieren zoeken…
Het is niet te geloven, maar het is heus waar, juf Saskia heeft het telefoonnummer van de paashaas! En dat is maar wat handig. Zo is ze gaan vragen of de paashaas de mooi beplakte eitjes van de kinderen uit de groepen 1 en 2 wou verstoppen bij haar in de tuin. En de laatste dag voor het paasweekend kreeg juf Saskia een telefoontje dat de kinderen bij haar in de tuin de paaseieren mochten gaan zoeken. Spannend hoor!

Schoolvolleybaltoernooi
Dit jaar deden er wel 9 teams mee van onze school! Onder de enthousiaste leiding van Christiaan Kiewiet! Wat een prachtig sportevenement. Alle kinderen ontvingen een medaille en een chocoladepaashaas en gingen zo tevreden naar huis.

Verkeersexamen:
Alle kinderen van groep 8 zijn geslaagd voor hun theoretische verkeersexamen. Van harte gefeliciteerd! Met een gemiddelde van 30 vragen goed van de 35 opgaven is dat een hele mooie score. Als onderwijzer denk je dan: Yes..dat ligt vast aan mijn verkeerslessen. Maar toen merkte een meisje droog op: Toch fijn dat we thuis nog op de computer konden oefenen, dat hielp pas echt. Zo sta je dan als meester ineens weer met beide benen op de grond. Succes bij het praktijkexamen op 18 april!

Eerste Communie:
14 april, deden 5 kinderen hun Eerste Communie. Jelmer de Boer, Jens Veenstra, Franciska Rypma, Martijn Verheij en Gerrit Kempenaar van harte gefeliciteerd!

Ien, twa, trije, heu! Ien, twa, trije, heu!
Op dinsdag 19 maart zijn de kinderen van de groepen 5 t/m 8 wezen kijken naar een levendige, gezellige, vrolijke en energierijke voorstelling die werd gegeven door vijf acteurs van de Afûk, ‘De beste skoalle fan’. Deze voorstelling werd gegeven ter voorbereiding op een lessenserie om als school zelf een liedje met clip in elkaar te zetten (in het fries natuurlijk). Een leuk initiatief van de Afûk om creatief met de Friese taal bezig te gaan.

De voorstelling begon direct met veel energie: de acteurs zongen, dansten en renden door de gymzaal. Het stuk ging over een jongen en een meisje. Het meisje sprak niet omdat ze stotterde en de jongen was haar beste vriend. Onderweg naar school vonden ze een mondharmonica, maar deze was stuk. Zij hoorden over een man, meneer Mozart, hij had veel verstand van muziek. Het vervelende was dat er rare verhalen over hem verteld werden en daarom durfden zij hem niet op te zoeken om de mondharmonica te maken.

We hebben veel gelachen. De acteurs zongen prachtig, acteerden erg goed en maakten mooie muziek. Tijdens de voorstelling kreeg meester Jeroen ook nog onverwacht een actrice op zijn schoot en werden kinderen bestrooid met zout en meel!
Nu gaan we met de groepen 5 t/m 8 zelf een lied maken met een clip erbij. Wij hebben erg veel zin om dit te doen en daarmee de prijs van ‘De beste skoalle fan’ binnen te halen

Lentewandeling:
Wat een geluk dat wij in Heeg en zo dicht bij school een Heempark hebben waar je van alles kunt bekijken en ontdekken. Zo zijn we op zoek gegaan naar de eerste tekenen van de lente. Vol verwondering maakten de kleuters een wandeling door het Heempark.

Nieuwe Kleuters:
Welkom Sieb de Wit en Daisy van der Sande, jullie worden deze maand 4 jaar en mogen naar de basisschool. Wij wensen jullie een fijne tijd hier!

Activiteiten eind april en mei:
-17 april schoolvoetbaltoernooi
-18 april verkeersexamen
-26 april Koningsspelen
-27 april t/m 12 mei meivakantie

Uurcultuur groep 3 en 4
Op maandag 8 april zijn de kinderen van groep 3 en 4 naar de theatervoorstelling ‘Achter je!’ in de Mande in Nijland geweest. Deze voorstelling werd gespeeld door Lejo, het vingerpoppetje met die oogjes die veel kinderen kennen uit Sesamstraat. Deze simpele, maar karakteristieke poppen bestaan enkel uit blote handen en houten ogen. Hiermee zette Lejo een geweldig spel neer zonder tekst maar met muziek.

Een bonte stoet mannetjes, dieren en andere wezens vertoonden vanuit een grote poppenkast hun kunsten, grappen en grollen. Een hond sloofde zich uit, een tapdanser kreeg gezelschap, een koe had een eetprobleem, twee rare vogels sprongen op de trampoline. En Lejo? Die deed zijn best om alles in de hand te houden. Je vergat meteen dat al deze poppen eigenlijk gewoon de handen zijn van een meneer!

Een paar reacties van de kinderen:
*het was leuk en grappig
*geinig dat ie de bal liet vallen en toen kwam ie naar voren
*die vingers die zo grappig bewogen
*de muziek was heel leuk
*grappig waren die poppetjes met de lift en de roltrap
*heel knap wat ie met die balletjes kon
*die kleine poppetjes waren grappig
*dat hondje die snurkte met die vlieg
*dat die koe achter de grassprieten zat
*die grote ogen
*die nep hond was grappig
*dat die man na het optreden uitlegde hoe het werkte….

Kortom, een groot succes!!

Straatvoetbaltoernooi:
Woensdagmiddag 3 april werd er door de KNVB een straatvoetbaltoernooi georganiseerd op het parkeerterrein van de vv Heeg. Er hebben weer een aantal kinderen meegedaan met het straatvoetbal. En met succes! De meiden van groep 8 genaamd ‘de kampioenen”gaan door naar de finale in Sneek. En ook het jongensteam van ‘tWraldfinster/St.Jozefschool, genaamd ‘Rockmonkey’s gaan door naar Sneek. Succes op 1 juni!