Dorpstuin

7 juni 2013

in Overig nieuws

Dorpstuin werkgroep – Pergola nieuws!

TALMA BLOEMENTUIN & PERGOLA
Deze maand gaan we verder met de bloementuin bij Talma. De struiken en boompjes, die vanwege de vorst heel lang in de schuur moesten blijven staan, zijn inmiddels geplant. Een Gelderse roos, gele vlinderstruiken en een rode toverhazelaar (bloeit in de winter). Ook hebben we vier kleine fruitboompjes (twee peer en twee pruim) geplant. De voorgezaaide plantjes zijn verpot. De bloemen doen het goed en komen over een tijdje in de border te staan. De kruiden staan in de tuintafel, maar die hebben het wat moeilijk (op zijn zachtst gezegd), dus als het binnenkort wat warmer wordt, zaaien we nog wat bij. De bouwtekeningen voor de pergola worden inmiddels gemaakt en daarmee willen we zo snel mogelijk aan de slag, zodat iedereen in de schaduw op het terras kan zitten als het mooi weer is. Het plan is om voor de pergola inlands larikshout te gebruiken dat afkomstig is van Houtzaagmolen De Rat uit IJlst. De bloementuin wordt verder aangeplant zodra de pergola er staat!

MANKRACHT GEZOCHT!
Wie wil helpen bouwen aan de pergola? Wie wil ons helpen timmeren, betonnen poeren maken etc?
Mail naar email hidden; JavaScript is required.

DANK!
Verder willen we iedereen bedanken voor de leuke dingen die we binnenkrijgen! De stekjes vrouwenmantel staan inmiddels onder de kamperfoelie op het terras bij het Heechhús.
De pootaardappelen worden onze eerste aanplant voor de groentetuin. En natuurlijk ook veel dank voor de tegels voor de groentetuin. (Die gaan we 21 mei ophalen, dus als u dit leest is dat inmiddels gebeurd.)

OOK ZIN OM MEE TE DOEN?
mail naar email hidden; JavaScript is required.