It Wraldfinster

7 juni 2013

in It wrâldfinster

Basisschool it Wrâldfinster Heeg

Koningsspelen 2013
We hebben samen met de Jozefschool het feest van de aanstaande koning Willem Alexander en koningin Màxima gevierd! We hebben namelijk meegedaan met het landelijk opgezette schema voor deze feestdag op vrijdag 26 april, de koningsspelen! De dag zag er als volgt uit: De kinderen mochten allemaal verkleed komen in rood, wit, blauw of oranje. Ze waren verdeeld in spelgroepen, die werden gevormd door kinderen uit alle groepen door elkaar, waarmee je in een klas een gezamenlijk een ontbijt kreeg. Daarna gaven onze toekomstige koning en koningin, via de radio of tv, landelijk het startschot voor de ‘Koningsspelen’. Alle kinderen verzamelden zich hierna op het plein en zongen en dansten op het feestlied ‘Bewegen is gezond!’ Na deze enthousiaste dans, mochten de kinderen beginnen met de koningsspelen die georganiseerd werden in de wijken rond de school: de Jister, Sleatswâl, It Gêrslân, De Homeie, Reidfinne. Er liepen drie routes door deze buurt en de kinderen gingen in gemixte groepjes van jong en oud langs de spelletjes. Het was een zeer geslaagde dag!!

Actie ´schoolboeken en onderwijs voor Papua´.
Het Papua project is eind april geëindigd. Donderdagochtend 25 april is bekend gemaakt wat deze actie heeft opgebracht. Alle kinderen mochten zich verzamelen in het speellokaal en daar werd het uiteindelijk bedrag d.m.v. een ´ cheque´ bekend gemaakt en overhandigd aan ´kerk in actie´ met het volgende bedrag erop: 702,40!!!!!! Alle kinderen heel erg bedankt voor jullie geweldige inzet!!

kazematten museum

kazematten museum

Kazemattenmuseum van groep 7:

Janna en Bente:
Donderdag 18 april is groep 7 naar het kazematten museum geweest! Toen we er waren was er een meneer die ons een filmpje liet zien en hij vertelde heel veel over vroeger. Daarna moesten we in drie groepen. Bij elk groepje was een meneer die ons rondleidde. Er stonden allemaal poppen in de etalage. Dat was best eng! Als je om de hoek kwam. Het waaide heel hard bij de afsluitdijk. Je kon gewoon in de wind hangen. Het was heel gezellig.

Albert Vlagsma en Menno:
Wij zijn naar het kazematten museum geweest met groep7. We werden in groepjes ingedeeld. We gingen alle Kazamatten langs. De wind was heel hard wel windkracht 8. Het was heel leuk je kon alles bekijken van de oorlog van vroeger.

Tessa en Berit:
Op donderdag 18 april zijn wij met de klas naar het Kazemattenmuseum in Kornwerderzand geweest! We kregen een rondleiding van een medewerker. We mochten 5 Kazematten bezoeken en bewonderen. Alle kinderen waren opgedeeld in 3 groepen en gingen op een winderige tocht naar de tijdelijke huizen van onze soldaten. De medewerker vertelde ons dat de Duitsers niet tegen onze sterke hutten op konden. In de Kazematten waren veel poppen waar de meesten van schrokken! De jongens lieten de meisjes ook vaak schrikken, BOE!!!!!
Hij legde veel uit en wist er veel. We hebben plezier gehad en zijn een stuk wijzer geworden! Het was suuuuuuuuuuuuper leuk!!!!

Jesse en Albert Veenstra:
Donderdag ochtend zijn wij naar het kazematten museum geweest. Als eerst zijn wij naar binnen gegaan en hebben we daar een filmpje gekeken dat ging over de Tweede Wereld oorlog. Toen werden we in drie groepen gesplitst. Ik zat bij leuke kinderen we gingen als eerst naar een bunker dat was best wel interessant. Daarna gingen we naar nog een paar bunkers toe dat was ook wel leuk en ook in de bunkers staan allemaal poppen en die hebben ook pistolen in de hand en oude leger uniformen aan.

Groen doen groep 3:
Dinsdags 15 april vierde juf Barber haar verjaardag.
’s Ochtends gingen we naar Nannewiid. Daar hadden we de activiteit ‘spelen tot je groen ziet’. We hebben eieren gezocht, stippenverstoppertje gedaan, een hindernisbaan gelopen, hutten gebouwd. Het was een erg geslaagde ochtend. ’s Middags mochten we verkleed op school komen en hebben we nog een film gekeken.