Kledingruil Heeg

7 juni 2013

in Overig nieuws

Op donderdag 25 april j.l. vond er in MFC “It Heechhûs” de eerste editie van Kledingruil Heeg plaats. Een gezellige avond waarbij je kleding die je niet meer droeg kon ruilen voor een nieuwe outfit. Een duurzaam en hip initiatief van een paar enthousiaste Heechemers en “It Heechhûs”. De opkomst tijdens deze Kledingruilavond was overweldigend! Heel veel ‘ruilsters’ zijn dan ook met een tas vol ‘nieuwe’ kleding naar huis gegaan.

Op woensdag 24 april j.l. kon je maximaal 10 items inbrengen waaronder dameskleding, tassen en accessoires. Een voorbeeld van ingebrachte items; miskopen met prijskaartjes er nog aan en tweedehands kleding (mits het er nog goed uit zag). Met deze ingebrachte items kreeg je een aantal punten waarmee je de volgende avond met gesloten beurzen kon ‘shoppen’. Onder het genot van een hapje en een drankje (welke inbegrepen zaten bij de entreeprijs van €2,50) kon je gezellig bijkletsen met andere dames en ondertussen fanatiek op zoek gaan naar leuke items voor in je (nieuwe) garderobe. Ook kon je deze avond kledingstukken laten oppimpen of verstellen bij Jacqueline en Susan.

Bezoeksters van deze eerste editie van Kledingruil Heeg waren dames in alle leeftijdscategorieën vanaf 20 jaar. Ze kwamen voornamelijk uit Heeg en omstreken maar ook uit Leeuwarden, Heerenveen en zelfs uit Spijkenisse. Landelijk wordt kleding ruilen steeds populairder. Mensen hebben plezier in het ruilen en zien het als een milieubewuste uitdaging!

De textielcontainer van Fair Fibers stond in deze week voor “It Heechhûs”. Hier kon je oud textiel, hoe kapot dan ook, in deponeren. Gooi versleten textiel nooit in de grijze container. Dit kan tegenwoordig heel goed hergebruikt worden. Kijk voor meer info op: www.fairfibers.nl

Kledingruil

Kledingruil

Wij willen alle deelneemsters bedanken voor de komst naar Kledingruil Heeg! Houd onze facebookpagina; ‘Kledingruil Heeg‘ in de gaten voor de tweede editie.

Groeten,
Team Kledingruil Heeg