Klompkesilen

7 juni 2013

in Evenementen

Wij waren aan het klompkesilen geweest.
Het was heel leuk.
Bij de Watersport opening.
Ik mocht de klomp van Sierd gebruiken.
We waren met 6 kinderen.
Sjoerd, Sanne, Geert, Marco, Aline, Kareem.

Groetjes Kareem.

En dit mooie verslag van Kareem Veldhuis betrof het Klompkesilen wat plaats vond bij de ‘Opening van het Watersportseizoen’ op 27 april in Heeg. Op de Syl en in de Harinxmastrjitte standjes, dweilorkesten op de Syl en op rondvaartboten richting Hegemer Mar en vanaf het terras van Restaurant d’Ald Wâl het klompkesilen. Op deze dag het mooiste terras van Heeg vanwege de Syl dat een perfecte locatie was voor dit wedstrijdzeilen.

In 4 ronden werd mooi gezeild, soms gingen de zeilklompen terug, één werd overvaren door een toeristensloep maar kwam hier ongeschonden boven water, en de rondvaartboten hielden rekening met dit zeilen. In deze 4 ronden werden punten verzamelt voor drie finale plaatsen en voordat deze werd verzeild werd nog gestreden om de plaatsen 4 t/m 6, eigenlijk even spannend als de finale zelf.

Sjoerd Wijbenga ging deze finale in met één punt voorsprong op Sanne de Vries welke weer één punt voorsprong had op Geert Wijbenga, de winnaar voor vorig jaar.

Hoewel er in de finale dubbele punten waren te verdienen en het spannend bleef tot het eind bleef de volgorde hetzelfde en daarmee was dit de uitslag:

1e Sjoerd Wiebenga (Kampioen !)  7 punten
2e Sanne de Vries                             10      “
3e Geert Wiebenga                           13      “
4e Marco de Vries
5e Kereem Veldhuis
6e Aline de Vries

En dit was een mooi opwarmer voor het Iepen Frysk Kampioenskip Klompkesilen welke eind deze maand in De Gaastmar plaatsvind. Wil jij aan dit I.F.K.K. op 29 juni plaatsvind meedoen meld je dan aan door een mailtje te sturen naar email hidden; JavaScript is required.

Op de site www.klompkesilen.nl is alle informatie te vinden over het I.F.K.K. en de klompkes.