Milleniumloop 7 september 2013

7 juni 2013

in Evenementen

Millenniumloop op 7 september door uw dorp!

De Millenniumloop wordt voor de vijfde keer gehouden op zaterdag 7 september. De estafetteloop over 104 km heeft als doel de mensen in Súdwest-Fryslân in beweging te krijgen en bewustwording te stimuleren. De loop wordt georganiseerd op dezelfde dag als het 2015Festival in IJlst. Bij beide activiteiten staan de millenniumdoelen centraal die de Verenigde Naties hebben gesteld in het jaar 2000. Die houden in dat in 2015 een belangrijke stap is gemaakt om armoede en honger in de wereld te verminderen. U kent vast de plaatjes:

Dit jaar is het thema: Kind + Kans = Leven.

De Millenniumloop is ook een sponsorloop. In vier jaar is bijna €200.000 bijeengelopen. Dit bedrag is meer dan verdubbeld door de Robertson Foundation en Wilde Ganzen en opgelopen tot ruim €400.000! Dit bedrag gaat naar The Hunger Project (THP). Het Millenniumnetwerk Fryslân heeft zich verbonden aan een THP-project in Awurasa, Ghana, waar een gebied met 5000 inwoners begeleid wordt om aan hun armoede een einde te maken. Er is een centrum gebouwd met een bibliotheek, een gemeenschapscentrum, een microkredietbank, een voedselopslag en een gezondheidscentrum. Er worden lokale coaches getraind. Daarnaast krijgen mensen voorlichting op landbouwgebied en gezondheidszorg. Na 2015 kan het gebied zelfstandig verder. Laten we ons hiervoor deze 3 jaar warm lopen!

Wat gebeurt er op 7 september in uw dorp:

Er is een wisselpunt voor de estafetteloop waar we verwachten dat, net als vorig jaar, ongeveer 50 teams van loper wisselen. Bij de wisselpunten is muziek en de bedrijvigheid rond komende en gaande lopers. We vinden het natuurlijk prachtig als u even komt kijken. Echter: diverse dorpen hebben al een team meelopen in de Millenniumloop zoals Reahûs, Blauwhuis, IJlst, Hommerts, Jutryp, Heeg, Makkum en Scharnegoutum. Het zou geweldig zijn als ook uw dorp een team kan formeren! Dat is een unieke belevenis.

Voor informatie kunt u kijken op: www.millenniumloop.nl. Geniet mee van de geweldige sfeer op 7 september!

Namens de Millenniumloopcommissie
Rina Fokkema en Janet Gietema