St. Jozefschool

7 juni 2013

in St. Jozefschool

koningsspelen

koningsspelen

Vandaag zijn wij begonnen met een lekker ontbijtje en na de officiële opening op de televisie, kon het feest hier ook losbarsten. Met z’n allen (Wraldfinster en St-Jozefschool) zingen op het plein en natuurlijk hebben wij daarna de ‘dans je fit’ dans gedaan.

Gelukkig hield de regen even op en konden de kinderen de wijk in om aan de spelletjes van de Koningsspelen te beginnen. Maar dat onze toekomstige koning in het watermanagement heeft gezeten, werd om 11.00 uur wel duidelijk; wat een regen. Wij hebben toen besloten om, een half uur eerder dan gepland, de spelen te stoppen. Maar met alle kinderen hebben we wel kunnen ontbijten, zingen, dansen en een uur spelletjes gedaan. Alle ouders die op het parcours een spelonderdeel hebben verzorgd onze hartelijke dank voor jullie inzet, zo’n parcours is voor herhaling vatbaar!

TYPEDIPLOMA
Wij willen Idsert Kuperus, Silke van Wijk, Folkert Bakker, Martynke Bergstra, Jan-Willem Verheij, Marnix Muiser, Ylse Haringa, Sietse Sterk en Rianne Flapper hartelijk feliciteren met het behalen van hun typediploma. Rianne, onze complimenten: Jij had zelfs helemaal foutloos getypt, tja… terwijl wij juist zo blij zijn met de backspace en delete toets en Folkert was het oefenen zelfs zo zat, dat hij na de diploma-uitreiking zijn typeboek symbolisch heeft verbrand. Maar hekel hebben aan het oefenen of niet… jullie kunnen nu allemaal goed typen! Gefeliciteerd.

Brandoefening: Wij hebben in mei onze jaarlijkse brandoefening gehouden. Best een beetje spannend voor de kleuters, maar het liep gesmeerd. Binnen twee minuten stond iedereen buiten, keurig opgesteld in rijen, zodat de juffen gemakkelijk de kinderen konden tellen. Nadat meester Jeroen alle ruimtes had gecontroleerd en navraag bij de juffen had gedaan of alle kinderen buiten stonden, kon iedereen weer terug. Compliment aan de kinderen!

Feestelijke opening:” Bij de Boer in Zuidwest Friesland”
Wij zijn vandaag met groep 7-8 bij de feestelijke opening geweest van het project ‘Bij de Boer in Zuidwest Friesland’ op de boerderij van de familie Kruis. Tijdens de officiële plichtplegingen mochten wij bij paarden kijken en kregen wij uitleg over het fokken van paarden. Daarna mochten wij bij het officiële gedeelte komen om te luisteren naar de muziek. Danny won nog een prijs, omdat hij precies raadde hoeveel dieren er werden genoemd in ‘Wat bist do leaflik rizende simmermoarn’. Daarna gingen wij met de gedeputeerde Kramer van de provincie en de wethouder Sinnema van onze gemeente het veld in om water- en bodemproeven te doen en mochten de kinderen in tweetallen allerlei opdrachten maken. Na nog een lekkere traktatie zijn wij weer naar school gefietst. Familie Kruis en de organisatie, ontzettend bedankt!!

Afgelopen weken hebben de kinderen van groep 7 een cursus schaken gedaan en de kinderen van groep 8 hebben de basisvaardigheden van klaverjassen geleerd. In samenwerking met Natasja Veenstra is groep 8 vanmorgen naar Talma gegaan om daar met de bewoners te klaverjassen. ‘Jong ontmoet oud’ en dat was een mooie ervaring! Wij willen Maarten van Steinvoorn en de vrijwillige dames Henny en Marian uit Workum hartelijk bedanken!

Verkeersexamen:
Op dinsdag 28 mei hebben de kinderen van groep 8 hun praktisch verkeersexamen in Sneek. Dan mag je de geleerde theorie in praktijk gaan brengen. Langs de kant staan opvallende en onopvallende controleurs die alles goed in de gaten houden.

Activiteiten mei en juni:
– 28 mei Eekhoornexpeditie groep 1 en 2
– 28 mei lente dag boerderij groep 5-6
– 30 mei kleuterreisje
– 13 juni schoolreisje
– 16 juni Vaderdag
– 17, 18 en 19 juni jeugddriedaagse
– 17 juni schoonmaakavond
– 28 juni survival ( groep 1 t/m 8)

Schoolvoetbaltoernooi 2013

voetballen

voetballen

Op woensdag 17 april werd het schoolvoetbal toernooi in Heeg gehouden en wij deden natuurlijk mee. Van te voren hadden wij al een paar keer goed getraind met Sanne Meinsma. Onze school zat in poule A en de eerste wedstrijd moesten we tegen het “Wrâldfinster” spelen. En ons team, onder leiding van onze coach John Palyama, scoorde het eerste! Maar door een ongelukkige corner werd het helaas 1-1 (wat belangrijke gevolgen had voor de rest van het toernooi) en we hadden de eerste kaart voor sportiviteit gewonnen.

De tweede wedstrijd tegen “it Harspit” scoorde doelpuntenmaker Thijs Veenstra weer een doelpunt. Het werd nog spannend toen de tegenstander steeds dichter bijkwam. Er kwam nog een corner maar op dat moment werd er afgefloten. Iedereen was heel blij want niemand had gedacht dat we deze wedstrijd zouden winnen. En we kregen ook nog weer een kaart voor sportiviteit bij.
De derde wedstrijd was tegen Klavertrije uit Oudega. En die wonnen we ook. De wedstrijd was niet heel spannend.
Bij de laatste wedstrijd kwam het erop aan. De St. Jozef school had 7 punten en De Gearrin 6 “Als we deze wedstrijd winnen gaan we door” , dacht iedereen. De wedstrijd was de spannendste van allemaal. Maar de Gearrin wist te winnen met 1-0. We hadden er wel weer een kaart bij.

Toen moesten we allemaal naar de kantine komen. Daar werd alvast de sportiviteitsprijs bekend gemaakt: De Klassecup. Er waren meerdere scholen met 3 kaarten dus moest er geloot worden. En er werd getrokken: De Sint-Jozef school uit Heeg!!

Iedereen was toch weer blij

Trainer Sanne en coach John onze hartelijke dank.

Door: Sjoerd Visser
En…Rik Bijlsma was onze levende mascotte… super gedaan!