BSO Bernewille

1 juli 2013

in BSO Bernewille

bernewilleBSO Bernewille in Heeg
Tollewei 201 achter Talma, telefoonnummer 442223 http://www.bso-bernewille.nl/
Tussenschoolse- en naschoolse opvang van kinderen van 4-12 jaar

BSO goes Marne College
Op maandag 27 mei en maandag 3 juni zijn er een aantal naar het Marne College geweest. Op 27 mei werden er door een aantal BSO jongens samen met leerlingen van de school, prachtige taarten gemaakt in de keuken van het Marne College. De taarten werden versierd en mochten in echte taartdozen mee naar huis worden genomen.
Op 3 juni was het meidenmiddag. De dames werden door de leerlingen voorzien van een make upje, hun haren werden gestyled, gevlochten, gekruld, opgestoken, en hun nagels werden gelakt. Allemaal heel professioneel! Beide middagen waren een groot succes zeker voor herhaling vatbaar! Docenten en leerlingen van het Marne College super bedankt!

Van de groep:
Op maandag 27 mei gingen we met een paar jongens van de BSO naar het Marne College. Wij gingen niet knutselen maar bakken. En er waren allemaal meisjes die gingen ons helpen (de juffenmeisjes). Vervolgens gingen we een taartje maken in een heeeele grote keuken. En we mochten bakken en daarna moesten we onze keuken schoonmaken, dat vond ik leuk.En op de avond zat bijna iedereen lekker aan de taart 🙂

Zomervakantie
In deze vakantie gaan we werken met het thema ZOMER en alles wat daarbij hoort. We hopen natuurlijk op vet mooi weer zodat we veel buiten kunnen spelen, waterballonnen kunnen gooien, in de zandbak prachtige kastelen kunnen bouwen en ook zo af en toe een tripje naar het strand kunnen maken.

Prietpraat
Ria is weer terug na haar zwangerschapsverlof en op het schoolplein geeft ze de BSO kinderen een hand en zeg: ‘Hoi, ik ben Ria en ik ben nieuw’. Waarop één van de kinderen zegt: ‘nee je bent oud, want je ging weg!’

Gezocht:
Oude/kapotte elektrische apparaten. Bijvoorbeeld computers, laptop, radio’s, wekkers, geluidssystemen o.i.d. Onze kinderen vinden het heerlijk om deze uit elkaar te halen, onderdelen te sorteren, verzamelen en er andere creaties van te maken.

Topper van de maand!
De toppers van deze maand zijn de leerlingen en docenten van het Marne College die de kinderen twee ontzettend leuke middagen hebben bezorgd! Meiden hartstikke bedankt, het was super leuk

Zomerse fruitsorbet recept voor 2 personen

• een halve appel (of fruit naar keuze)
• een halve banaan (of fruit naar keuze)
• 6 aardbeiensorbet
• 10 eetlepels grenadine siroop
• 6 bolletjes vanille-ijs
• 2 grote ijsglazen
• 2 kleine platte bordjes
• 2 servetten
• 2 rietjes
• 2 lepels
• slagroom

Schil de appel en snij het in tweeën. Verwijder het klokhuis en snij één helft in blokjes. Pel de banaan en snij de helft in blokjes. Was de aardbeien en snij 4 aardbeien in partjes. Verdeel het fruit over de schoon gespoelde glazen. Schenk in elk glas 5 eetlepels van de siroop. Schep in elk glas drie bolletjes vanille ijs. Spuit er slagroom bovenop (vergeet niet de spuitbus te schudden). Steek in elk glas een rietje. Leg op elk bordje een servet en zet daar het glas op. Snij de overgebleven aardbeien iets in en hang deze op de rand van het glas. Smullen maar!!

TSO Vrijwilliger(s) gezocht m/v
Wij zijn voor het nieuwe schooljaar druk op zoek naar versterking van ons team van vrijwilligers. Helaas moeten we afscheid nemen van Melanie Altenburg, Antje Gerritsma en na de vakantie van Suzette Engelsma. Melanie en Antje hebben ander werk gevonden waardoor het niet meer te combineren is met de TSO. Suzette haar zoon gaat volgend jaar naar het voortgezet onderwijs. Door het vertrek ontstaat er een tekort aan vrijwilligers om maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Heeft u op dit moment geen baan of geniet u van uw pensioen of wilt u gewoon een leuk zakcentje verdienen? Meldt u nu aan of vraag meer informatie op bovengenoemd nummer.