Heechsimmerfestival

1 juli 2013

in Evenementen

HeechsimmerZaterdag 13 juli 2013 wordt het Heechsimmerfestival voor de elfde keer georganiseerd. Het jaarlijks terugkerende, roemruchtige strandfestival vindt plaats op het strand van Heeg aan het Heegermeer en begint vanaf 19.30 uur.
Heeg staat als Fries dorp niet alleen goed aangeschreven als gezellig watersportdorp waar iedere zomer duizenden toeristen hun vakantie vieren, maar ook vanwege het jaarlijks terugkerende feest op het strand van Heeg met de bijpassende naam: Heechsimmerfestival. Dit jaar zullen maar liefst vijf verschillende bands/artiesten het podium betreden,

Als eerste om half acht is het de beurt aan de mannen van de band: Boys named Sue – a Johnny Cash tribute band Everybody loves Cash. Zowel jong als oud kunnen de liedjes meezingen en zo wordt elke “the Boys named Sue gig” een groot feest. Boys named Sue spelen de liedjes van Cash niet klakkeloos na, maar spelen de songs zoals zij denken dat ze het beste uit de verf komen. Ze brengen het oude werk van Cash en laten ook de American Recordings niet onberoerd. De band bestaat sinds 2001. Na enkele bezettingswisselingen staat er een ingespeeld gezelschap dat alle facetten van Johnny Cash laat horen: de country-Cash, de rockende Cash, de Gospel-Cash en de American Recordings-Cash.

Na de meezingers van de Johnny Cash tribute band mag Rintje Kas optreden, dit is een oude bekende op het Heechsimmerfestival maar altijd gezellig. Bepakt en bezakt met gitaar, stem en een lekkere bass-drum klinkt het of er een complete band te spelen. Maar alles is puur en live en recht voor z’n raap. Actief met het publiek, geen setlijsten daarom is geen optreden gelijk! Met z’n zeer brede repertoire is hij overal inzetbaar en zet hij in een mum van tijd een zaal op z’n kop. Smartlappen, achtergrond, goud van oud, rock ’n roll, top 40; niets is deze Troubadour te gek!

Na Rintje kas mag Sipke de Boer de microfoon overnemen, Sipke de Boer is een veelzijdige muzikant. Hij maakt niet alleen in zijn vrije tijd Friestalige liedjes maar schrijft en componeert veel voor anderen. Sipke schreef liedjes voor o.a. De Zware Jongens, René Becker, Jelle B. Anny Schilder & José Hoebee.
Zijn belangrijkste activiteit is en blijft het optreden als zanger/entertainer in kroegen en op bruiloften. Dit doet hij met zijn band de Suskes en als solo artiest. Als solo artiest treedt Sipke op met alleen gitaar begeleiding. Hij speelt bekende Nederlandstalige en Engelstalige meezingers en weet de mensen overal mee te krijgen. Kortom, waar hij ook optreedt, Sipke zet de tent (het strand) op zijn kop!

Na de eerste drie bands zit de sfeer er waarschijnlijk al redelijk in, dan is het tijd voor de Bazzookas. Het ontstaan van de Bazzookas is het best te vergelijken met de ontdekking van het buskruit. De knal die dat met zich mee bracht, komt overeen met de ska van de Bazzookas die samen het oefenkot ingingen: Magisch, explosief en episch!
Met blazers, toeters en bellen worden zalen en festivals opgerold. Ze komen aan met de grote gele Amerikaanse schoolbuzz. Ze pakken uit, bouwen op en gaan loos. Op een podium of op de buzz. Het houdt niet op. 8 man sterk en een eigen crew.Dit is dé ska rock band van dit moment. Ze speelden al in Paradiso, de Heineken Music Hall, Zwarte Cross en Parkpop en nu dus op het Heechsimmerfestival.

En dan ‘last but not least’ De Zingende Fresia’s De Zingende Fresia’s? Dat zijn de wildste smartlaprockers ter wereld! Is met de beukende Vakslager op drums en de ronkende John de Wolf op bas in het gelukkige bezit van de vetste ritmesectie aller tijden. Multi instrumentalist Meeuwis geeft samen met de angstaanjagend goede gitarist Mario di Snario alle ruimte voor het enorme ego van zanger Koning W.A. Fresia, met recht DE smartlappenkoning van de Lage Landen… Het gezelschap brengt een zalig meezingbare en hoogst aanstekelijke mix van al of niet onherstelbaar verbouwde smartlappen en piratenpop, minstens zo sterk eigen werk en waar nodig en gewenst, een combinatie van die twee. Aangezien voor 99,9% van de optredens de kwalificatie ‘succesvol’ een understatement is en de band misschien in twintig jaar tijd wel duizenden optredens heeft gedaan. Ze hebben gespeeld op alle grote festivals van Nederland daarom zijn we nu erg verheugd De Zingende Fresia’s te kunnen verwelkomen op Heechsimmerfestival. Want waar De Zingende Fresia’s ook staan, ze spelen zichzelf en het publiek – soms letterlijk – het hemd van het lijf!

Al met al een fantastisch repertoire met een hoog feest gehalte waar een ieder zich mee kan vermaken! Vanaf half 8 gaat het feest van start op het strand van Heeg.
Kaartjes zijn in de voorverkoop te koop bij: Bakkerij Ypma, Passantenhaven Heegerwâl en Kapsalon Paula voor € 13,- de kaartjes zijn aan de deur € 15,-