Timmerdorp Heeg

1 juli 2013

in Evenementen

Piraten in Timmerdorp Heeg 2013piraten

Piraten uit Heeg overvallen maandag 8 juli tot en met vrijdag 12 juli het Timmerdorp Heeg op het terrein bij Foekema Watersport!

Het evenement “Timmerdorp Heeg 2013” heeft het thema “PIRATEN”.
Hoe kan het ook anders in een dorp waar heel veel water te vinden is. Er doen zo’n 40 á 50 Hegemer kinderen mee. Als Piraat gaan zij de hele week hutten timmeren en vlotten bouwen in een prachtig Timmerdorp.

Op het terrein bij Foekema Watersport is ruimte ingericht waar de kinderen hun hutten, vlotten en andere bouwsels in elkaar kunnen timmeren. Veel ondernemers uit ons dorp verlenen hun medewerking. U kunt dan denken aan het sponsoren van: hout; pallets; palen; platen; spijkers; tonnen; touwen; verf; T-shirts; video opnamen; ponton; zeilen en doeken; etc. Ook wordt de inwendige mens verzorgd door onze ondernemers. Het is fantastisch te ervaren hoeveel enthousiasme er onder de ondernemers is en hoe zij ons steunen. Zonder hen zou er geen Timmerdorp Heeg zijn! Ook ontbreken de vrijwilligers niet. Vanzelfsprekend mogen er nog best een paar vrijwilligers het team komen versterken!

De kinderen worden in groepjes van 5 ingedeeld en krijgen een begeleider die hen steunt bij het bouwen van hutten en andere bouwsels. Natuurlijk mag het bij een hut niet aan een vlag ontbreken. Deze maken zij zelf. Op donderdag 11 juli omstreeks 15.30 uur worden de “hutten” gekeurd wie de mooiste heeft. Vanzelfsprekend komen ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden kijken wat de kinderen in dit prachtige evenement Timmerdorp gemaakt hebben. Aansluitend mogen de “Piraten” om 16.00 uur hun zelf gemaakte vlotten en andere vaartuigen te water laten. Deze “vlootschouw”, zal onder begeleiding van onze Hegemer Brandweer plaatsvinden. Ja, ook aan de veiligheid wordt van alles gedaan.
Er is een evenementen- en ongevallenverzekering afgesloten en er zijn voldoende EHBO’ers aanwezig en vrijwilligers die dit evenement tot een prachtig feest maken.

timmerdorp Heeg

timmerdorp Heeg

Vrijdag 12 juli is de afsluitende dag. Dan worden de bouwsels vakkundig uit elkaar gehaald en vervolgens naar het eerste eiland gebracht. Hier gaan we het hout gezamenlijk opstapelen voor een echt kampvuur. Natuurlijk zal de brandweer dit allemaal begeleiden en hier hun verantwoordelijkheid in nemen. Om 21.00 uur gaat de brand er in! Kom gerust deze week een kijkje nemen hoe de vorderingen zijn!

Na het timmerdorp vanaf maandag 15 juli t/m 23 augustus worden allerlei Zomeractiviteiten in het dorp   georganiseerd. De Horeca ondernemers in Heeg gaan in de weekenden bij tourbeurt live muzikale ondersteuning in hun zaak ten gehore brengen.
De Zomeractiviteiten worden over het algemeen gehouden op het recreatieveld tussen de Pharshoeke en de Passantenhaven Heegerwâl.

’s Morgen om 10.00 uur voor de kleintjes is er schilderen , knutselen, spelletje, stoep krijten, etc.
’s Middags om 16.00 uur voor de wat oudere jeugd zijn er allerlei waterspelen. O.a. vlotten bouwen, Fierljeppen, kanoën, etc. Ook op het water aan de Syl. We denken bijvoorbeeld aan spijkerbroek hangen aan de boogspriet van de aak.
Bij voldoende animo wordt er een zes-kamp gehouden op 12 augustus.
’s Avonds suppen, kano varen, volleybal, voetbal, etc. op het terrein van de Stayokay. Elke maandag Bingo in het Heechhûs, elke woensdag een Vossenjacht en elke donderdagavond vanaf 19.30 uur is er kinderdisco in D’Aldwal.

Namens VVV Werkgroep Heeg
Rein Brouwer