Activiteiten in Talma State

9 september 2013

in Talma State

Beste Hegemers,

Piet Paulusma en syn kollega waarmannen laten de herfst al ingaan op 1 september, maar officieel begint de herfst dit jaar op zondag 22 sept om 22.44 uur, de zon staat dan precies op de evenaar. De diverse verenigingen in Heeg ontwaken in september weer uit hun zomerslaap. Hoewel in Talma het hele jaar door iedere dag wel wat te beleven valt, zijn er ook activiteiten die alleen in het winterseizoen plaats vinden.

Het biljarten, handwerken en gymnastiek staan in september weer iedere week op het programma. De ‘diehards’ kunnen trouwens het hele jaar door op maandagmorgen bewegen met de Wii. Elke maand is er een avond activiteit: zoals o.a. een koor, lezing of een dansvoorstelling en wordt er ook elke maand weer een film gedraaid. Vanaf september is er 2 keer per maand ‘s middags klaverjassen. Verder zijn er activiteiten als bingo, sjoelen, creatieve middagen als schilderen, bloemstukjes en kaarten maken. U ziet, de Talmanezen hoeven zich nooit te vervelen en is er voor elk wat wils.

We hopen natuurlijk dat september en oktober nog prachtige nazomerse dagen voor ons in petto hebben, want eerlijk gezegd hebben we na die koude start nog wel wat tegoed!!! Maar mocht het weer tegen zitten en u verveelt zich of u wilt graag onder de mensen zijn… u bent welkom in Talma om aan een of andere activiteit mee te doen of gewoon voor de gezelligheid en eventueel een helpende hand bieden.

Maandelijks staan de diverse activiteiten op de agenda in de Sylboade, maar u mag ook binnen lopen – zo hoog is die drempel niet – om op het mededelingenbord in de biljartzaal te kijken wat er zoal op het programma staat. De dames ‘Welzijn’ hebben weer erg hun best gedaan om een gevarieerd programma samen te stellen.

Vrijdagavond 6 september 19.30 Zeemanskoor Auke Wybesz uit Hindeloopen.ak-talma

Hindeloopen was destijds een belangrijke handelsstad. De stad had een grote vloot van ruim 100 schepen die de wereldzeeën bevoeren. Ook Auke Wybesz (18de eeuw) was zeeman en grootschipper. Het Hindelooper Zeemanskoor bestaat sinds 2005 en telt 35 leden en 2 muzikanten. Het repertoire bestaat uit Fries- Nederlands- en Engelstalige liedjes:

Stoere, Zoete, Zilte en Dorstige liedjes (met een vleug Melo!).

Vrijdagavond 18 oktober 19.30 dansgroep Yduna uit IJsbrechtum.

ak-talma-1Yduna is een amateur showdansgroep met een professionele instelling. Ze bestaan al sinds 1973 en de leden komen uit de hele provincie. Op het repertoire staan dansen uit o.a. Bulgarije, Roemenië, Israël, Italië en Nederland. De prachtige authentieke kostuums zijn veelal zelfgemaakt.

U bent van harte welkom in Talma State!

De entree voor deze avonden bedraagt € 5,– incl. koffie/thee.

Mariet Swart

Cliëntenraad Talma State