Alpe d’Huzes

9 september 2013

in Evenementen

Beste Hegemers en oud-Hegemers,

Eerder dit jaar heb ik een bericht in de Sylboade mogen plaatsen over mijn actie voor de Alpe d’HuZes. Een actie in de strijd voor de alpe d'huzesoverwinning op kanker.

Na veel trainingsuren op de fiets te hebben gemaakt en sponsors te hebben gezocht was het op woensdag 5 juni 2013 zover: de beklimming van de Alpe d’Huez. Wat een indrukwekkende ervaring. Al die mensen langs de kant van de weg, die ons aanmoedigden, kaarsjes die in de bochten stonden, foto’s die aan de rotswanden hingen, en de bijzondere verhalen van de mensen onderweg die mee omhoog klommen. Allemaal ter nagedachtenis aan de mensen die te vroeg zijn overleden aan kanker en ter inspiratie van de mensen die aan het strijden zijn tegen deze ziekte. Mijn doel was om 1x de berg te beklimmen, maar ik wilde proberen om de berg 2 keer te beklimmen. En dit is gelukt! Ik kijk terug op een bijzondere dag, en een indrukwekkende week.

Op zaterdag 18 mei 2013 tijdens de Skousteroldtimerdei, stond een melkbus, die dienst deed als collectebus, waar mensen hun bijdrage in konden doen. Tijdens deze dag is volop actie gevoerd voor de Alpe d’HuZes. De opbrengst van deze actie is € 312,89! Een geweldige opbrengst!

Vanaf maandag 6 mei 2013 was het mogelijk om Pompeblêdeburgers te kopen bij Slagerij Wierda. Ook stond hier een donatiebox. De geweldige opbrengst van deze actie is maar liefst € 250,00!

Met deze, alle andere acties en donaties is het gelukt om € 11.985 op te halen voor het goede doel!

Tijdens het voeren van mijn actie heb ik veel steun gekregen van zoveel mensen! Mensen die mij wilden sponsorden, een kaart stuurden, belangstelling toonden etc. Dit geeft een gevoel van samen strijden voor hetzelfde doel, samen strijden voor de overwinning op kanker. “Alleen een dwaas blaast tegen de wind in, maar met zijn allen veranderen we zijn richting” . Ik wil iedereen bedanken voor de steun!

Met vriendelijke groeten,

Lolkje van der Velde