Nieuws vanuit Talma State

9 september 2013

in Talma State

 

Beste dorpsgenoten,

En dan is het weer tijd voor het stukje in de Sylboade. Op het moment van schrijven is het regenachtig maar wat hebben we een warmte gehad. Even dachten we dat de zomer aan ons voorbij ging maar dit was gelukkig niet het geval. Het was zelfs zo dat het sommige dagen binnen beter was dan buiten.

De mooie pergola die is geplaatst op het terras van Talma State is prachtig maar ook daar was het zelfs soms te warm. Momenteel hangen er nog oude spandoeken als bescherming voor de zon maar met de tijd worden er druivenstruiken geplant die ons over een aantal jaren schaduw zullen brengen. De pergola zal feestelijk worden geopend op zaterdag 21 september, dit is de landelijke burendag. De vrijwilligers wil ik nu alvast heel erg bedanken voor het geweldige resultaat en de inspanningen.

talma-sept-1Tijdens de Findelierdagen hadden we hier op vrijdag ochtend Hylke Speerstra en muzikant Bauke v/d Woude. Dit was een succes en een leuke opkomst.

Juli stond in het teken van de poëzie. Op woensdag 24 juli was er een gedichtenmiddag met medewerking van Griet Witbraad uit talma-sept-2Oudega en zij had Dieuwke Jagersma meegenomen.

Tijdens de zomermaanden zijn de activiteiten door gegaan mede dankzij de vrijwilligers die zich ook in deze tijd geweldig hebben ingezet. Waar zouden we zijn zonder de vrijwilligers! Helemaal TOP, BEDANKT.

Langs deze weg wil ik een oproep doen voor vrijwilligers en dan met name voor wandelen met de bewoners, op de duo-fiets en voor de bediening in het restaurant. Heeft u een momentje tijd over en wilt u zich nuttig maken voor onze bewoners weet dan dat u van harte welkom bent. We vertellen u graag over de mogelijkheden.

Wat betreft de sloop en nieuw bouw kan ik u geen nieuws vertellen. De bewoners die nog vanuit het te slopen deel moesten verhuizen kunnen nu wel intern verhuizen en dat betekent, dat om ons de sloop door kan gaan per 1 november. De activiteiten voor september en oktober staan weer ingepland, voor elk wat wils naar ons idee. U kunt hier elders in de Sylboade meer over lezen.

Het is u wellicht al opgevallen dat we een mededeling bord naast de oprit hebben geplaatst. U kunt hier zien wat er zoal te doen is in het bruisende Talma State. Voor het volledige programma zult u toch echt even binnen moeten kijken.

Weet dat u van harte welkom bent!

We zijn aan het onderzoeken hoe we buiten de deuren meer naamsbekendheid kunnen krijgen. Er wordt nog hard gewerkt aan een informatie folder die deur aan deur zal worden verspreid. Ook is er onlangs contact gezocht met het dorpsbelang van Oudega (SWF) om met elkaar in gesprek te gaan over behoeftes en mogelijkheden. Leuke uitdaging om dat wat we hier zoal doen uit te breiden buiten de muren.

Daarnaast breng ik graag de dag-verzorging nog onder de aandacht. Om mij heen hoor ik nog wel eens dat er mensen vanuit Heeg naar Sneek gaan voor dag-verzorging en dat is natuurlijk een eigen keus maar weet dat het ook in eigen dorp kan.

Om alvast in de agenda te noteren, onze jaarlijkse herfstmarkt. Deze zal plaats vinden op: woensdagmiddag 13 november.

Tot zo ver eerst weer.

Vriendelijke groeten,

Foekje Bakker