St.Jozefschool

9 september 2013

in St. Jozefschool

De zomervakantie is weer voorbij………..

Wat hebben we kunnen genieten deze vakantie, er ging bijna geen dag voorbij of het was mooi weer. Voor de vakantie hebben er op school nog veel activiteiten plaats gevonden. In deze Sylboade nog een korte impressie van wat we zoal hebben gedaan.

Welkom:

Melissa, Melle, Teake, Mirthe  en Melissa.  Jullie zijn 4 jaar geworden en mogen nu naar de basisschool. Veel plezier in groep 1!

Welkom ook Sander, Ingeborg en Arnoud veel plezier op de St-Jozefschool.

Finale Praat mar Frysk

Wij hebben de meeste stemmen gekregen en dus gewonnen met ons lied voor Praat mar Frysk!! Wij zijn dus de beste skoalle fan Fryslan geworden!! Daar zijn wij best trots op! Wij mogen nu dus een definitieve versie van onze clip gaan maken onder professionele begeleiding! U hoort meer van ons in de volgende Sylboade!

Jeugddriedaagse

jozefschoolOok dit jaar hebben wij weer een super leuk schoolkamp gehad op Ameland. In samenwerking met de katholieke basisscholen van Woudsend, Roodhuis, Balk en Makkum. Groep 8 vertrok samen met meester Jeroen, juf Saskia en juf Jenkelien. Wat hadden we lekker weer en wat hebben we genoten. Naast het zwemmen, het wadlopen en de excursies op het Oerd, strand of bos konden we op dinsdagmiddag zelfs naar het Noordzeestrand. We hebben veel nieuwe kinderen leren kennen en de bonteavond was heel gezellig.

Slotfeest

Na acht jaar basisschool is het dan toch echt zover je gaat de basisschool verlaten! Woensdag was er de slotavond. De kinderen van groep acht hadden onderleiding van Jara Postma (oud-leerlinge) een prachtige dans ingestudeerd, zeer professioneel! Daarna mocht elke leerling via de catwalk naar voren komen. Daar vertelde meester Jeroen met de nodige humor een persoonlijk verhaaltje over elke leerling. Ook de ouders hadden een act ingestudeerd. Deze act speelde zich af in de toekomst van de kinderen van groep 8! Het was erg grappig! Daarna was het feest dan toch echt afgelopen. Of toch niet…….? Op de fiets moesten de kinderen de weg via een fotopuzzeltocht vinden naar de volgende feestlocatie. Wat een verrassing! Bij Berber thuis ging het feest in besloten kring dus nog even door!! Het was super gezellig. Er werd gedanst en gesmuld van de overheerlijke hapjes. Er was ook nog tijd voor een spel. Geweldig wat een superavond!

Slotdag door en voor de kinderen:

Voor de kinderen van groep acht was er die donderdagochtend een afscheidsweeksluiting. Kinderen van alle bouwen deden een stukje jozefschool-1voor de kinderen van groep 8. Elke, Berber, Idsert, Yde, Herman, Janna, Dagmar, Joukje, Thijs en Sjoerd! Heel veel succes op de middelbare school!

Tijgeren in het Heempark

De laatste schoolweek op de Jozefschool begon met een heerlijke dag buiten in het Heempark. Na het succes van de eerste editie van de ‘Survivaldag’ kon een vervolg niet uitblijven.

Tien teams verschenen ’s ochtends aan de start bij het natuurcentrum. Er werden vervaarlijke camouflagestrepen op de wangen getekend, hoofdbandjes omgeknoopt en toen konden de teams los. Wat volgde was een stoere tocht langs de negen verschillende onderdelen. Samen de opdracht voltooien was het hoofddoel; aan het eind van elke opdracht viel er een letter te verdienen.

Waterracen vraagt snelheid en toewijding. Er was één deelnemer die dacht dat een daverend gat in een beker wel te stelpen viel door het stevig tegen je aan te drukken. Deze leerling hebben we na afloop kunnen uitwringen voor de ontbrekende liters. Bij elk onderdeel waren er begeleiders, geweldig dat ze allemaal hebben willen meehelpen! Het keer op keer begeleiden van de stormbaan was een sportieve prestatie van formaat. Rennen, tijgeren netklimmen en polsstokspringen en… in looppas naar de volgende groep.

jozefschool-2Bij het banden slepen excelleerden de boerenzoons die natuurlijk dagelijks hebben kunnen trainen op de kuilbult. In de grote vijver moest met een vlot worden gezocht naar een aanwijzing onder de waterlijn. En ook dit jaar was er een indianenbrug over het water. ‘Per ongeluk-expres’ ging er toch een flink aantal te water. Absoluut een favoriet onderdeel om te doen én om naar te kijken. Meer precisie en concentratie waren nodig voor de strooptocht waarbij de leerlingen op zoek moesten naar ‘ronde’ of ‘blauwe’, ‘pluizige’ of ’identieke’ dingen. Het leverde een prachtige tentoonstelling op. Er was dit jaar ook een echte boogschietworkshop op het voetbalveld. Verzorgd en begeleid door Henk Keizer en andere mannen van het Skûtsje Singelier. Meerdere banen, links- en rechtshandige bogen en kinderboogjes. Er kon volop geschoten worden.

Een beetje moe en een beetje nat en modderig hebben we samen de ochtend afgesloten met een picknick in het Heempark. Een geweldige ochtend voor alle groepen. Alle ouders, pakes, beppes, broers, zussen: enorm bedankt voor de begeleiding. En niet te vergeten ‘de Cranberry’ voor de appels en Hans van de Water voor alle hulp en medewerking in het Heempark.

De activiteitencommissie.

21 september is er weer Jozefmarkt!