Basisschool ’t Wraldfinster

1 oktober 2013

in It wrâldfinster

De scholen zijn weer begonnen!

En ook op CBS It Wrâldfinster zijn de kinderen na een heerlijke zomervakantie weer begonnen aan een nieuw schooljaar. De meeste kinderen zijn op vakantie geweest, sommigen zijn in Heeg gebleven maar een ieder heeft waar dan ook kunnen genieten van prachtig zomerweer! Een woord van dank wil het team van It Wrâldfinster ook uitspreken naar het recreatieteam dat voor de kinderen in Heeg een prachtig programma hebben georganiseerd! Naar we hebben vernomen is er dankbaar gebruik van gemaakt en voor herhaling vatbaar! Een nieuw schooljaar ligt voor ons, we hopen dat de kinderen, de ouders en het team een fijn schooljaar mogen beleven. We gaan er weer ons best voor doen!

Muurlogo

wraldfinster-oktZoals waarschijnlijk al is opgevallen heeft onze school een “nieuw” muurlogo gekregen. Niet helemaal nieuw natuurlijk want de wereldbol met speld met rode knop is al 20 jaar het logo van It Wrâldfinster. Pieter Jukema en de oudste leerling van de school, Monze Kraak hebben het nieuwe muurlogo onthuld. Meester Willem heeft op de eerste schooldag na de vakantie met ons nog even gekeken naar de betekenis van dit logo en de naam van onze school. Het betekent “wereldvenster”. We willen als school de kinderen een venster bieden om door naar de wereld te kijken. Dat begint op school en in het dorp maar als je ouder wordt dan ervaar je dat de wereld veel groter is … ! De speld bevindt zich in Heeg, bij It Wrâldfinster, van daaruit gaan we werken. Naast alle vakken op school is er ook aandacht voor het omgaan met elkaar.

Ook via deze weg willen we de volgende mensen bedanken voor het realiseren van het ontwerpen en monteren van het muurlogo, Pieter Jukema, Rimmer Grondsma, Freerk Grondsma, Peter Arema, Hartelijk bedankt. Het resultaat is prachtig! Ook in het donker is de wereldbol goed te zien!

Kanjertraining

Op maandag 2 september heeft het schoolteam weer een studiedag gehad onder leiding van Oekje Kooi van het Instituut voor wraldfinster-okt-1Kanjertrainingen. Het was de 3e studiedag en Oekje heeft ons weer bijzonder weten te boeien met haar ervaringen, verhalen en tips. De kanjerprincipes zijn: we vertrouwen elkaar, we helpen elkaar, niemand speelt de baas, niemand lacht uit, niemand doet zielig. In de school hangen in elk lokaal de posters met deze “afspraken”.

De kanjerlessen gaan uit van de positieve eigenheid van het kind, die het verlangen heeft om goed te doen. Net als ouders, leerkrachten, collega’s, buren, vrienden dat verlangen hebben om een goed mens te zijn. Geef het goede voorbeeld, dan kan een kind echtheid ontwikkelen in positieve zin.

Hoogste zonnebloem

Tijdens de paasviering van 2013 hebben we zonnebloemzaadjes uitgedeeld. Er was een wedstrijd aan gekoppeld, wie kweekt de hoogste zonnebloem? Vele kinderen (en de ouders) hebben goed hun best gedaan! En natuurlijk werkte het weer deze zomer ook mee!

We kregen de resultaten op school te horen en dachten even dat de zonnebloem van Hidde en Lieke Hoekstra de hoogste was: 2.50 m!! Super! Maar toen kwam Rianne Bijlsma met het bericht dat de zonnebloem van Rianne en Johan 3.10 m was geworden! Net te leauwen! Meten is weten dus juf Anneke en juf Alie gingen met meetlint op pad. En ja hoor, de zonnebloem bij de familie Bijlsma is het hoogste geworden: 3.07 m. Een geweldige hoogte! En die van de familie Hoekstra dus 2.50 m, eervolle tweede. Op vrijdag 30 augustus zijn Rianne en Johan in het zonnetje gezet met een attentie! Alle kinderen bedankt voor het meedoen!

Kamp

Op 9, 10 en 11 september gaat groep 8 op kamp naar Texel. Op het moment van schrijven moet dit nog plaatsvinden dus in de volgende sylboade een verslag!

Hartelijke groet,

team CBS It Wrâldfinster