Bridgeclub Heeg

3 oktober 2013

in Bridgeclub Heeg

Na een mooie en warme zomer is het dan zomaar ineens weer september en breekt de bridgecompetitie al weer aan.

We mogen deze eerste avond enkele nieuwe leden verwelkomen. Gien Schild – van Ostende en Geertje Pasma vanuit Sneek, Lonny Dijkstra vanuit Gaastmeer en Joke Kromhout, eveneens uit Sneek. Lonny heeft al eerder bij onze club gespeeld en ook Joke is een oude bekende. Gien heeft voorgaande jaren regelmatig als invaller gespeeld en vond het zo ontspannen en gezellig in Heeg dat zij zich nu met bridgepartner Geertje als lid heeft aangemeld. Allen heel hartelijk welkom en veel bridgeplezier toegewenst.

Velen moeten er eventjes weer inkomen maar dit geldt niet voor Leo en Maarten. Zij gaan als een speer van start. Deze zomer zijn zij enkele keren, met nog wat andere leden van de BC Heeg, bij Ben en Nynke geweest voor een gezellig oefenavondje. Dit heeft denk ik voor hen heel goed gewerkt want na de eerste avond staan zij met een hoge score bovenaan in de B-lijn. Zij hebben een score van maar liefst 65% behaald. Gien en Geertje staan op een mooie tweede plaats met 59,58%. Ik zou zeggen: Ga zo door!

In de A-lijn gaat het er bijna net zo onstuimig aan toe. Hier staan Betty en Tine met een score van 65,63% bovenaan, met op een tweede plaats Henk en Tjitske met 59,90%. Helaas hebben twee paren af moeten zeggen voor deze avond waardoor er een stilzittafel ontstond in de A-lijn. Hopelijk kunnen er voor de volgende avonden invallers worden gevonden. Het bestuur doet er alles aan om stilzitten te voorkomen, maar soms is het onontkoombaar.

bridge-okt

Renske van der Werf