BSO Bernewille

1 oktober 2013

in BSO Bernewille

En wat hebben we ook weer mooi weer zo na de vakantie. De eerste weken na de vakantie hebben we nog veel buiten gespeeld, er werd weer flink gebouwd in de zandbak maar nu hadden de kinderen wat nieuws bedacht… ingraven!!!! Opeens staken er 2 hoofden uit de zandbak… een heel leuk gezicht zoals u zich kunt voorstellen. Ook is het welbekende spel ‘blikspuit’ bij ons zeer populair. Soms doet Femke ook mee maar die neemt veel te veel risico (zoals de kinderen het zeggen) en blijft dan een aantal beurten de tikker…. haha We hebben ook water estafette gespeeld. Twee teams moesten een parcours lopen met een dienblad vol bekers water…. zigzaggen bij de keien, rondje om de zandbank richting de glijbaan en ja hoor daar moesten ze ook van af, door naar het gras en onder de duikelrekken door en snel terug naar het beginpunt om de bekers te legen. Vooral het van de glijbaan afglijden leverde een hoop gegiechel en natte pakken op 🙂 Een leuke activiteit waaraan bijna de hele groep mee deed! De kinderen die niet mee wilden doen stonden de teams vanaf de zijkant aan te moedigen, super leuke activiteit!

Zo af en toe hebben we ook een bui want ja, de herfst komt eraan maar dat mag de pret echt niet drukken! Laarzen en regenkleding aan en hup de regen in!

Maar er zijn ook genoeg activiteiten om binnen te doen. Prachtige creaties maken met de strijkkralen, spelletjes spelen, hutten bouwen en WII-en. Maar er zijn ook een aantal kinderen die een grasmannetje hebben gemaakt. Lees hieronder hoe deze wordt gemaakt en misschien kun je het thuis ook maken!

Grasmannetje

– Pak een kous en knip de voet eraf. Let op! We gebruiken de voet van kous dus knip deze ruim af!bso-okt

– Doe een handjevol graszaad (of een ander soort zoals bieslook zaad) in de tenen van de kous.

– Gooi er een handvol potgrond overheen, knoop het midden van de kous dicht en stop in dit gedeelte iets minder potgrond (zodat je grasmannetje goed blijft staan in het bakje). Knoop de kous vervolgens dicht.

– Gebruik een kleine beker en fleur deze op! Gebruik bijvoorbeeld een watervaste stift om een gezicht aan het grasmannetje te geven. Of plak er leuke ogen op

Hoeraa! het grasmannetje is klaar! Na 2 tot 3 dagen komen de eerste sprieten al naar boven. Je kan zijn kapsel ook bijknippen als het te lang wordt! hihi

Nieuwtjes

• Wist u dat we een paar nieuwe leidsters op de groep hebben?

• Ina en Sandra werken bij KDV Bernepoort in Sneek maar zullen zo nu en dan ook bij de BSO worden ingezet.

• Hilde is afkomstig van Bernelan in Leeuwarden en zal de komende tijd donderdag en vrijdagmiddag werken.

• Op maandag wordt ons team versterkt door Iris, zij komt bij ons op deze dag stagelopen.

• De BSO is goed onderhanden genomen door de kinderen en leidsters. Kapot speelgoed is weggegooid, de ruimte is opnieuw ingedeeld en opgeruimd

Topper van de maand!

Marianne, Nynke, Emma en Pytrik zijn deze maand de toppers van de maand. Zij spelen vaak circus-je en geven ons daarna een spetterend optreden. Dames hartstikke leuk!