De Veer van Anne Cnossen en Tetsje Postma

1 oktober 2013

in De Veer

Onze buren Timo en Jessica hebben ons gevraagd om de veer van hen over te nemen. Nou bij deze:

Mijn naam is Anne Cnossen, 2e zoon van Douwe en Riekje Cnossen-Smit. Ik ben 31 jaar geleden geboren en getogen in Heeg, samen metveer-oktober-2012 mijn broer Wybe Douwe en zus Jantine.

Na mijn schoolperiode ben ik als 18 jarige bij Loonbedrijf Attema komen werken. Hier heb ik eerst veel trekker- en grondwerk gedaan. Op 22 jarige leeftijd heb ik mijn vrachtautorijbewijs gehaald. Hier maak ik momenteel veel gebruik van.

In mijn vrije tijd ben ik veel in Gaastmeer te vinden. Hier woont mijn oom op een boerderij. Ik help hem graag, dit is een grote hobby van mij. 7 jaar geleden heb ik mijn vriendin Tetsje leren kennen.

Mijn naam is Tetsje Postma, 29 jaar en ben geboren in Koufurderrige. Ik ben op een boerderij opgegroeid samen met mijn ouders, 2 broers en zus. Mijn grote hobby is paardrijden. Dit doe ik al vanaf mijn 4e jaar. Momenteel rij ik op een 7 jarige merrie die ik ook op wedstrijden uitbreng. Nu mijn ouders in Gaasterland wonen ben ik ook veel met mijn paard in de bossen te vinden.

School is nooit mijn ding geweest, daarom ben ik op 18 jarige leeftijd van school gegaan met mijn diploma Administratief medewerkster op zak.

Na heel wat baantjes te hebben gehad, schreef ik mij in bij een uitzendbureau. Ik kwam terecht bij Boso bv in Sneek. Dit is een bedrijf dat alles op het gebied van poets en schoonmaakmaterialen doet. Wij verkopen o.a. toiletpapier, handdoekjes, dispensers en poetslappen. Hier zit ik op de afdeling verkoop binnendienst. Ik voer bestellingen in van de klanten en verwerk ze tot transport. Dit doe ik elke dag met veel plezier.

Omdat ik veel in Heeg te vinden was, besloten wij dat ik bij Anne in kwam wonen. Wij woonden toen in een huurwoning op de Weisleatstrjitte. Een super woning om te beginnen.

Toch zijn we na een paar jaar op zoek gegaan naar een eigen woning. Toen het plan op de oude locatie van It Wraldfinster uitkwam zeiden wij tegen elkaar. “dit soe krekt wat weze “ en gingen naar de makelaar. Na onderhandelingen met de bouwer hadden we een woning gekocht zonder achtergevel! Na de oplevering hebben we zelf de woning aan de achterzijde uitgebreid. Na heel wat geklus en hulp van anderen hebben wij er een pracht woning van gemaakt.

Tot slot hebben wij nog een wist u datje: Wij wonen hier nu nog samen, maar als alles goed verloopt hopen wij dat er volgend jaar maart een klein wondertje bijkomt.

Wij geven nu de veer door aan Feike Attema en Joke Broersma.