St. Jozefschool

1 oktober 2013

in St. Jozefschool

jozef-okt-3Project “de keuken” in de kleutergroep

Wat gebeurt er allemaal in de keuken bij ons thuis? En op die vraag zijn vele antwoorden; daar wordt de afwas gedaan, de koffie gezet, gekookt, bij veel kinderen staat er een ontbijttafel in de keuken waaraan gegeten wordt, mama bakt een cake in de oven etc. Je raakt er niet over uitgesproken. N.a.v. praatplaten over de keuken is veel besproken en verteld.

In de klas werden lekkere gerechten uit bladen geknipt en weer opgeplakt, werkbladen gemaakt en eigen gemaakte tomatensoep gekookt!; Eerst moesten de kinderen de velletjes van de tomaten halen, dan de tomaten in kleine stukjes snijden….ook de gehaktballetjes in de soep zijn zelf ” gedraaid”. Mmmmmmm. We hebben 2 weken aan het project “de keuken” gewerkt en dat was eigenlijk te kort.

Hier het recept van de tomatensoep:

– tomaten zonder vel in stukjes snijden

– bouillonblokje, beetje water en suiker toevoegen

– alles in pan fijn malen met staafmixer

Terwijl de soep gaat koken , worden er gehaktballetjes gedraaid en in een andere pan gebakken. Alles bij elkaar voegen en dan opeten. Lekker hoor!

Juf Reinou is weer met haar muzieklessen begonnen bij ons op school. Zij geeft de ene week les aan groep 1-2 en 3-4 en de andere week aan de groepen 5-7 en 6-8. Dit jaar ligt het accent op zingen en muziekinstrumenten.

Frisse start!

Na zes weken vakantie werd het toch weer echt tijd voor een beetje ritme voor zowel kinderen als leerkrachten. Het weer daarentegen jozef-okt-2was nog niet echt in de after-vakantiemodus en het bleef zomers warm. Warme lokalen, korte broeken, zwetende leerkrachten, kortom: tijd voor een watergevecht! De kinderen van groep 5&7 hebben als echte strijders tegen de warmte honderden waterballonnen gevuld, emmers water geïnstalleerd en hun waterkannonnen klaar gemaakt. Klaar voor de strijd! Een heerlijk gevecht waarbij de juf het grootste doelwit was en de kinderen konden afkoelen. We hebben erg kunnen genieten van de warme dagen na de vakantie. Helaas behoren die nu tot de verleden tijd en staat de herfst voor de deur. Of er dan nu ook een bladergevecht zal komen, dat is nog even de vraag, maar wat hebben we een heerlijke zomer achter de rug!

INFORMATIEAVOND KLEUTERS:

jozef-okt

 

 

 

Niet alle kinderen vertellen thuis wat ze op school hebben gedaan of beleefd hebben. Sommige kinderen praten honderduit maar u snapt niet wat ze bedoelen…. Dat is jammer, want u wilt dat zo graag weten! Wij kunnen u wel veel vertellen over het reilen en zeilen in de klas. N.a.v. foto’s die zijn gemaakt op school kunnen wij u een veel beter beeld geven van wat uw kind de hele dag zoal doet. Ook ouders die nog geen kinderen op school hebben maar toch graag al wat meer willen weten zijn ook van harte welkom! Dindag 8 oktober van 20.00 tot 21.00 uur bent u van harte welkom!

Voor de kinderen van groep 3 t/m 8 en hun ouders houden wij een inloopavond op dinsdagavond 15 oktober van 18.30 tot 19.30 De kinderen laten dan aan u als ouders zien wat zij in de verschillende groepen doen.

U bent van harte welkom!

Jozefmarkt:

In de volgende Sylboade staat een verslag van de Jozefmarkt! Hier alvast de uitslag van de verloting van de Jozefmarkt 2013.

 

jozef-okt-1

 

U kunt de prijzen afhalen

in school t/m vrijdag 18

oktober 2013

 

 

Activiteiten oktober:

-dierendag: 4 oktober

-informatieavond voor de ouders van de groepen 1 en 2 en nieuwe ouders: 8 oktober

-inloopavond voor de groepen 3 tot en met 8 kinderen en ouders komen samen: 15 okt

-kinderboekenweek:  2 tot en met 11 oktober

-herfstvakantie: 19 tot en met 26 oktober