Verslag Findelierdagen 2013

1 oktober 2013

in Evenementen

Het is alweer een maand na de dorpsfeesten als ik dit schrijf, de eerste bestuursvergadering hebben we er alweer opzitten. Als bestuur van Stichting Heech yn’t Findel kijken wij terug op 3 zeer geslaagde dagen feest.

Op vrijdag 9 augustus zijn we ’s ochtends gestart met een optreden van Hylke Speerstra in woonzorgcentrum Talma State. De muzikale ondersteuning werd verzorgd door Bauke van der Woude. De belangstelling van de bewoners was enorm, zij hebben hier ook erg van genoten. De koffie met wat lekkers werd aangeboden door Talma State, hier hebben we met z’n allen ook heerlijk van kunnen findelier-okt-1smullen.findelier-okt

 

 

 

 

 

 

Vrijdagavond om 19.00 uur gingen er 25 teams los met volleyballen om op een sportieve manier te strijden voor de wisselbeker. Er werd dit jaar gespeeld in 4 poules op 8 velden. De volleybalspelers hadden een druk speelschema, er werden 5 of 6 wedstrijden binnen de poule gespeeld. De 1e en 2e van de poule gingen verder. Na een drukke, gezellige en sportieve avond kon na een kleine 3 uur volleyballen de volgende teams hun prijs in ontvangst nemen:

1. De Drie C’s (tevens winnaar wisselbeker)

2. De Zevensprong

3. Pak Strie, Strie min

4. Hokje 10

De vrijdagavond werd afgesloten met muziek van Rintje Kas.

Op zaterdagmiddag was het feest voor de jeugd van Heeg. Zij konden zich weer als pionnetjes voortbewegen op het uitgezette “Levend findelier-okt-2ganzenbord”. Bij elk nummer van het spel (ganzenbord kent er 63) was een spelactiviteit. Deze moest eerst worden uitgevoerd voordat de kinderen weer verder konden dobbelen. Het spel bevatte o.a. cake versieren, slaapzak race, spijkerpoepen, koekhappen en schminken. Kortom een gezellige middag vertier voor de kinderen. Na afloop konden de kinderen nog heerlijk genieten van de vers gebakken pannenkoeken in de tent.

 

De zaterdagavond werd gestart met muziek van “Weima & vd Werf”, zij hebben om en om gespeeld met D-sign”. Beide bands hebben gezorgd voor een sfeervolle avond.

Op zondagmorgen was er weer een tentviering. We hebben vernomen dat de tent goed gevuld was en dat het een mooie dienst is geweest.

De zondagmiddag was nieuw op het programma van de Findelierdagen. Voor ons als bestuur best spannend, zo’n eerste keer feest op zondag in de tent. Vanaf 16.00 uur druppelde de tent al vrij snel vol met kinderen en hun ouders. Maar ook het oudere publiek was zeker van de partij.

Er werd gestart met een kinderdisco. Vervolgens hebben er diverse vriendengroepen hun favoriete muziek ten gehore kunnen brengen. Hokje 45+stal helemaal de show met hun optreden.

Rond de klok van 18.00 uur hebben we het feestprogramma even stil gelegd, zodat de bemanning van het Hegermer Skutsje findelier-okt-3“Avontuur” met Schipper Sietse Broersma gehuldigd kon worden. Zij waren een dag eerder kampioen geworden bij de IFKS in de klasse Lytse A.

 

 

Vanaf 19.00 uur speelde de band Van Geeft ‘M. Al met al een mooie en gezellige afsluiting van de Findelierdagen.

Als bestuur kijken we terug op drie geslaagde dagen feest en hebben we al weer volop inspiratie voor het komende jaar. Een jaar waarin Haron Altenburg, Thomas Visserman en Feike Anne de Hoop ons helaas verlaten als bestuursleden. Wij bedanken hun voor de onvermoeibare inzet.

Toch willen we nogmaals benadrukken dat we dringend op zoek zijn naar versterking in ons bestuur. Met 3 bestuursleden kunnen wij helaas geen dorpsfeest organiseren. Mocht je ideeën hebben voor komend jaar, laat het ons weten. Dat kan via de mail op email hidden; JavaScript is required of door je inspiratie te delen met één van de bestuursleden.

Bestuur Heech yn’t Findel:

Afke Groensma – de Hoop

Marko Jelsma

Rommy Veldhuis