Peuterspeelzaal it Pikepôltsje

5 november 2013

in It Pikepôltsje

Wat ha we dien?

In de vorige editie van de Sylboade hebben we aandacht besteed aan het peuterfestival, welke wij gingen organiseren: Woensdag 16 oktober was het zover, rond half 3 stroomden de eerste bewoners van Talma en de peuters met hun ouders/oppas/pakes en beppes binnen. Terwijl de volwassenen een bakje koffie dronken en de kaartjes van het draaiend rad in de gaten hielden, gingen de kinderen als een speer langs de spelletjes en lekkernijen. Zo konden ze blikgooien, sjoelen, cakejes versieren en als grote hit hadden we dit jaar ook eendjes vissen uit het water. Wat waren ze blij bij het vangen van de vissen, want dat viel nog niet mee… Voor alle dorstige kinderen kon er bij de bar limonade gehaald worden en om helemaal tot rust te komen konden de kinderen nog geschminkt worden.

De peuters hadden op It Pikepôltsje kaarten gemaakt, deze werden in de verkoophoek verkocht net als al het speelgoed wat er binnengebracht was. Allemaal hartelijk dank voor het inleveren van het speelgoed.. Rond half 5 slingerde Hannie voor de laatste keer (deze dag) aan het draaiend rad en was het peuterfestival afgelopen. We kunnen terug kijken op een geslaagde middag! Nadat alles was opgeruimd hebben we afscheid genomen van hulpjuf Hannie. Hannie, bedankt voor al die jaren dat je hulpjuf bent geweest op It Pikepôltsje!

Een peuterfestival organiseer je niet alleen. Ook dit jaar hebben we hulp gekregen vanuit het dorp:

 

• Coop Gerritsma                                              VVV kantoor Heeg

• Bakkerij Ypma                                                De Heegerhoek

• Kapsalon Paula                                               Restaurant D’Aldwal

• S’ Lands Welvaren                                         Restaurant De Watersport

• Slagerij Wierda                                               Drogisterij Jantien

• Veenstra’s vishal                                           Novalux De Jong

• De Cranberry                                                  Poeliersbedrijf Jan Kist

• Kooistra & Kuiper                                         De Jong Watersport.

Wij willen jullie allemaal hartelijk bedanken voor jullie hulp en bijdrage, dankzij jullie was deze middag een groot succes!!!

Via deze weg willen wij ook Talma bedanken voor het gebruiken van de ruimte en de medewerking!