Recept

5 november 2013

in Overig nieuws

Recept: Beef Wellington

Oftewel: doe eens iets anders met je gehaktbal‼

Het is eigenlijk te simpel voor woorden. Zet vast de oven aan op 220*. Laat 4 tot 6 plakjes bladerdeeg ontdooien. Dan neem je een pond écht mager gehakt, héél belangrijk! (als er teveel vet in het gehakt zit krijg je een sompige, vette hap‼)

Beef Wellington

Beef Wellington

Dat maak je aan met de kruiden zoals je dat lekker vindt en als bindende factor gebruik je 2 eetlepels paneermeel en ongeveer 2 eetlepels melk. Dus geen eitje‼ Ik vind het makkelijk om eerst de paneermeel erdoor te mengen samen met de kruiden en daarna de melk erbij. Draai 4 tot 6 ballen mooi rond en leg ze in het midden van een plakje bladerdeeg. Trek de punten naar elkaar toe in het midden met een beetje rek en trek werk… Dan nog even met een kwastje wat ei op het deeg, eventueel een mini tomaatje bovenop en hup! De oven in voor ongeveer 30 minuutjes.
Ik maak meestal 6 stuks omdat het mooier uitkomt als de gehaktballen iets kleiner zijn, bovendien vult het al behoorlijk‼ Smakelijk eten‼

N.B. De echte Beef Wellington wordt door topkoks gemaakt met een groot stuk ossenhaas. Dit is een variant daarvan.