Vanuit It Heechhus

5 november 2013

in It Heechhus

logo-heechhusIn oktober heb ik een belangrijke oproep gedaan vanuit het bestuur van It Heechhûs na te denken over vrijwilligerswerk in It Heechhûs. Elders in de Sylboade heeft u al een aantal interviews met vrijwilligers kunnen lezen en we hopen dat dit u ook enthousiast maakt.

Ook het besturen van It Heechhûs kun je scharen onder vrijwilligerswerk. Ik heb in een vorige Sylboade ons huidige bestuur al eens aan u voorgesteld en nu zoveel maanden later kan ik vertellen dat dit bestuur een goede en leuke samenwerking heeft ontwikkeld en de taken goed verdeeld zijn. Alle leden hebben het motto “doen wat je zegt en zeggen wat je doet”. Dit maakt ons daadkrachtig .Met oog op de toekomst willen we graag uitbreiden met twee nieuwe bestuursleden, we zullen zelf enkele mensen benaderen, maar mocht iemand zich geroepen voelen dan willen we graag dat je contact opneemt.

We doen een bijzondere oproep aan jongeren om zich beschikbaar te stellen, immers die groep verdient ook een plek in It Heechhûs, met een invulling die passend is. Mocht je je willen oriënteren wat het werk van een bestuurder inhoudt dan gaan we graag in gesprek. Maar om je alvast een idee te geven zet ik een aantal zaken op een rij.
• De doelstelling van It Heechhûs (maatschappelijke en culturele toegang voor alle dorpsbewoners) vorm geven.
• Het kunnen werken met een begroting.
• Samenwerken met andere vrijwilligers/personeel van It Heechhûs en andere partijen
• Het ontwikkelen en vormgeven van ideeën.

Het huidige bestuur heeft op dit moment de taken goed verdeeld, waardoor je ruimschoots de tijd krijgt oriënterend aan de bestuurstafel zitting te nemen. Wij vergaderen 1 keer per maand, aan tijdsinvestering, ben je vier uur kwijt en bij het opnemen van taken zul je – ongeveer vier uur per week kwijt zijn. In de winter zullen dit meer uren zijn dan in de zomer.

Door het vertrek van de Lytse Bieb en de Jeugdgezondheidzorg zijn we twee vaste huurders kwijtgeraakt en daardoor ook inkomsten. Wij zoeken nieuwe huurders voor It Heechhûs en we vragen aan u met ons mee te denken. Ideeën zijn heel welkom en kunt u sturen naar onderstaand mailadres, maar ook bent u welkom aan de bestuurstafel om dit persoonlijk met ons te delen. Wij vergaderen elke eerste maandag van de maand in It Heechhûs.

Een hartelijke groet namens het bestuur,

Janke Postema de Groot (voorzitter It Heechhûs)