Basisschool ’t Wraldfinster

10 december 2013

in It wrâldfinster

wraldfinster-decJuf Barber heeft een zoon gekregen! Tijs is zijn naam! Het gaat goed met moeder en kind! Juf Barber, haar André en dochter Lynn: van harte gefeliciteerd! Veel geluk toegewenst met z’n viertjes!

De Kinderboekenweek heeft jaarlijks een ander thema. In 2013 was het thema Sport en Spel met als motto: Klaar voor de start! Sporten brengt overwinningen, nederlagen, hoogte- en dieptepunten. Sporten is spannend, leerzaam en het vormt ons. Dit levert stof tot mooie verhalen. De kinderen hebben ook verhalen geschreven en tekeningen gemaakt. Per bouw waren er prijzen te winnen. Op de slotviering van de Kinderboekenweek werden de gouden en zilveren griffels en penselen uitgereikt aan de beste schrijvers en tekenaars van deze week! De spanning was voelbaar op die ochtend. De griffels en penselen stonden te blinken op het podium en de zaal wachtte gespannen af. De bekroonde schrijvers en tekenaars vertelden hoe hun werk tot stand was gekomen en soms ook wat het voorstelde.

Schaatsen voor Water. Van 11 tot en met 22 november organiseert Plan Nederland weer de landelijke scholierenactie Schaatsen voor Water. Een fantastische educatieve actie, waarbij duizenden leerlingen van honderden scholen in heel Nederland de ijsbaan op gaan voor veilig drinkwater en betere hygiëne in Afrika. Zoveel mogelijk rondjes schaatsen, dáár gaat het om.Per rondje of baantje worden ze gesponsord door ouders, opa’s en oma’s, ooms en tantes, vrienden, buren en iedereen die maar wil… Geld bij elkaar brengen voor een grootschalig project van Plan voor veilig drinkwater en betere hygiëne in Uganda. De kinderen van de groepen 5 t/m 8 schaatsten donderdag 14 november in Thialf voor dit goede doel.

Schoolontbijt. Het Nationaal Schoolontbijt is het grootste ontbijtevenement van Nederland. Elk jaar begin november wordt er van het ontbijten een feestje gemaakt in het hele land. Een week lang. Ook dit jaar gingen ruim 400.000 kinderen op zo’n 2.000 basisscholen samen ontbijten. In 2013 vond Het Nationaal Schoolontbijt plaats van dinsdag 5 november tot en met vrijdag 8 november. Op donderdag 7 november waren de kinderen van “ it Wraldfinster” aan de beurt. Veel kinderen slaan ’s ochtends nog steeds hun ontbijt over, blijkt uit verschillende onderzoeken. Terwijl juist voor schoolkinderen een goed ontbijt de beste start is. En het is ook nog eens leuk om samen te ontbijten. Om dat te ervaren kregen ruim 400.000 kinderen op zo’n 2.000 basisscholen in de week van Het Nationaal Schoolontbijt een ontbijt aangeboden. Bakkers, slagers en supermarkten uit de buurt zorgen ervoor dat al die ontbijtpakketten met vers brood en lekker beleg op de scholen komen. Heel hartelijk dank daarvoor!

Sint Maarten. Op 11 november was het weer feest voor de kinderen! Gezellig langs de deuren en liedjes zingen en lekkers krijgen! De lampionnen waren weer prachtig!

Spelletjesmiddag. De kinderen van de groepen 1 t/m 8 hebben weer een fijne spelmiddag gehad.

Kerstfair: Op vrijdag 13-12-2013 wordt er van 16.00-19.00 uur in de basisschool “it Wrâldfinster” een kerstfair gehouden met veel gezellige kraampjes, een draaiend, een spelcircuit, een modeshow, muziek door de kinderen, een grand café, een handenarbeid workshop, verkoop van tweedehands kerstspullen en afsluitend is er muziek met een dj! Het goede doel is: Serious Request! Een gedeelte van de opbrengst gaat daar naar toe! Heeft u kerstspulletjes over dan willen wij deze heel graag van u ontvangen! Heeft u misschien ook nog cadeautjes voor het draaiend rad? Ook deze willen wij heel graag en zo spoedig mogelijk van u in ontvangst nemen! U kunt de kerstspulletjes en cadeautjes op school brengen in het kantoor. Alvast heel hartelijk dank! De kerstfaircommissie: Klaske Bosma, Wietske de Vries, Sarah Bokhorst, Berber, Sietie, Griet, Alie, Tineke, Aletta.wraldfinster-kerst

Kerstrondwandeling De kerstviering gaat in een ander jasje dit jaar. We gaan donderdagmiddag en avond 19 december in groepen ( ouders samen met hun kinderen), een rondwandeling maken in Heeg. U wordt op het schoolplein ontvangen in een gezellige Kerstsfeer. Daarna gaat u onder begeleiding van een verteller lopen langs een mooi verlichte route. We ontmoeten onderweg de heraut, de herbergier, de wijzen en Jozef, Maria en het kindje Jezus. In verschillende scenes wordt het Kerstverhaal uitgebeeld. Op deze wijze vieren we samen het kerstfeest. Neemt u ook een lichtje mee voor onderweg?

Wij wensen u “Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar”!

Maandag 6 januari 2014 gaan we weer naar school.

Het team van “ it Wraldfinster”