Peuterspeelzaal it Pikkepoltsje

10 december 2013

in It Pikepôltsje

Wat hebben we gedaan?

Terwijl buiten de eerste herfststorm voorbij joeg, was het binnen warm en behaaglijk. Juf Geeske en de kinderen knutselden erop los. Er werden herfstbladeren gemaakt en een heuse regenwolk, waarachter gelukkig een zonnetje tevoorschijn kwam!

Een opwarmertje voor 11 november, want zonder lampion kun je natuurlijk niet langs de deuren. Vele ouders, pakes, beppes en oppasjes kwamen de kinderen helpen een mooie lampion te maken. Er hingen verschillende voorbeelden dus de keus was niet altijd makkelijk. Er werd hard gewerkt en gaandeweg rees een beetje de vraag wie er nou het drukste bezig was; de ouders (pakes/beppes/oppas) of de kinderen?!

Het resultaat was geweldig en volgens jarenlange traditie gingen alle kinderen ook dit jaar weer zingen bij de pakes en beppes in Talma. Stoer stapten ze door de ruimte en lieten trots hun lampionnen zien aan de Talma bewoners. Dit werd beloond met een doosje rozijnen. Hmmm lekker!

Vorige maand gaven we aan dat we zouden starten met de grote clubactie. En hoe!

Nathan is winnaar met kop en schouders. Hij heeft 54 loten verkocht! Vele andere kinderen hebben meer dan 10 loten verkocht en hard hun best gedaan. Reuze bedankt kinderen én gulle gevers! Volgende keer vermelden we hoeveel er qua geld binnen gehaald is.

Uitspraken van de kinderen:

Joes: “mijn vader heeft een kapper gevangen!” (karper)

Ariane: “Kijk mijn champilon!”

Rixt en Rick worden allebei 4 jaar. Veel plezier op de basisschool!

“Kleine” noot van het bestuur:

Vorige keer schreven we dat we afscheid genomen hebben van Hannie als hulpjuf. Vronie van Asma is de nieuwe hulpjuf op maandag. Vronie van harte kerst-1welkom, we wensen je een prachtige tijd bij de peuters Ook in het bestuur heeft een wisseling plaatsgevonden. Vera Veenstra heeft het spreekwoordelijke “stokje” overgedragen aan Katelijne Hofman. Vera, ook jij ontzettend bedankt voor al je inzet voor It Pikepoltsje!

Op dit moment draait alles om Sinterklaas. Een spannende, gezellige en hele leuke tijd. Vol knutsels, liedjes en pietengym. In de volgende Sylboade meer.