Basisschool ’t Wraldfinster

29 januari 2014

in It wrâldfinster

Sinterklaas! (een verre terugblik…..)

Donderdag 5 december…meer dan normale drukte op De Jister…Het was rond 08:30 uur een prachtaankomst! Chauffeur Wessel Veenstra bracht de Sint met een Veenstra-transport auto, zwaailichten aan en spandoeken op het zeil van de laadbak: ‘Nog nooit zo’n bijzonder vrachtje gehad!’ was zijn commentaar! Uit de vrachtauto tuimelden ook nog eens drie Pieten met twee karren vol cadeaus! Hij kwam dus toch! En met alle cadeautjes, zelfs de pakjes voor de juffen van groep 1 t/m 4 kwamen weer mee terug naar onze school. Die waren maandag bezorgd maar ook stiekem weer teruggehaald door de Pieten! Het waren voorleesboeken en die wilden ze zelf eerst lezen. Nou ja!!! Daarna bezocht Sinterklaas zo’n 7 vieringen, verdeeld over de beide scholen. Tjonge, wat een drukke ochtend. Sinterklaas genoot echter van alle liedjes, toneelstukjes, dansjes en ander vertier! Pepernoten werden gestrooid of uitgedeeld en natuurlijk waren er de pakjes! In groep 5 t/m 8 was het ondertussen een drukte van belang rond de surprises en gedichten. Er zaten prachtige staaltjes van inpakken en dichten tussen: complimenten.

Kerstfair!

Een geweldig succes! Zo’n 70 kinderen uit midden- en bovenbouw werkten met een microkrediet van 10 euro en gingen aan de slag om er meer van te maken. En dat lukte beter dan ze zelf ook verwacht hadden. Ze maakten prachtige producten of kochten heel scherp in. Er werden veel vaders, moeders, pake’s en beppe’s en anderen ingeschakeld om dat allemaal voor elkaar te krijgen. Ook de eigen producten, gemaakt op school gingen vlot over de toonbank. Het draaiend rad en de raadspelletjes gingen ook goed! Vergeet ook niet dat er schitterend werd geparadeerd op de catwalk! Trotse vaders en moeders met hun kinderen en de meiden en jongens van de bovenbouw! Tjonge, wat een talenten! Hapjes en drankjes waren er ook volop. Meer dan honderd hamburgers en zeker zoveel poffertjes, cakejes en andere eigen baksels gingen grif van de hand!We hebben allemaal genoten van de gezelligheid: volop publiek. Heel fijn!

Onze DJ maakte er tenslotte nog een show van en de meiden van de bovenbouw konden er geen genoeg van krijgen aan het eind van de avond!Dank aan alle mensen die zich ingezet hebben om hier en succes van te maken: hartverwarmend! En dan nu de opbrengst…€ 1700,- Een geweldig bedrag! Mogen we met z’n allen trots op zijn! De helft € 850,- ging naar Serious Request, de andere helft zal worden besteed aan extra materiaal voor onze school.

WrâDe twee groepen die het meest verdienden met hun microkrediet mochten mee naar het Glazen Huis in Leeuwarden om daar ons bedrag aan te bieden. Dat waren….. De wijnverkopers Marco de Vries en Erik Bouma: zij verdienden € 136,50.
Goede tweede waren zeepverkopers Lonneke Zijsling en Bente Vlas met een winst van € 129,90. De kinderen van groep 5 t/m 8 verdienden samen alleen al met hun microkrediet € 1200,-!!! Tenslotte: jullie zijn allemaal echte ldfinsterkanjers en we hebben samen een pracht Kerstfair neergezet!

Oproep!! Bibliotheek

Elke donderdagochtend, van 9.30 uur tot 12.00 uur, zijn er twee vrijwilligers op school om groepjes kinderen te begeleiden bij het innemen, uitzoeken en uitlenen van boeken. We zijn hier erg blij mee. Lezen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Als team stimuleren wij het bezoek aan de bieb dan ook. Omdat 2 vrijwilligers aan de krappe kant is, zoeken we iemand die wel graag mee wil helpen. Graag zouden we nog 2 personen erbij willen hebben. Iets voor u? U hoeft geen kinderen op school te hebben. Alle burgers uit Heeg mogen reageren. De koffie staat klaar!

seriousSerious Request: de aflevering!

Vrijdagochtend 20 december vertrokken onze vertegenwoordigers Bente, Lonneke, Eric en Marco met meester Willem naar Leeuwarden om onze cheque af te geven bij het Glazen Huis! Het was rond half tien al heel druk op het Wilhelminaplein. Dringen geblazen om nog wat te zien van de DJ’s en Jan Smit, die ook een nachtje langs was gekomen. We waren daar met heel veel scholen en gingen op weg, eerst naar de brievenbus maar die rij was wel heel lang. Dus kozen we voor de ‘cheque-doneerbox’. Veel leuker nog! Daar mocht je heel kort binnen om voor een videofilmpje, in 30 seconden, wat te vertellen over de actie die je had gedaan. Daarvoor moest je wel gaan zitten op een aantal wc-potten! En die waren niet eens schoon… over diarree en hygiëne gesproken! U kunt het filmpje hiervan zien via onze website. We kregen daar ook een bewijs, een certificaat, dat het geld was afgeleverd. Daarna hebben we nog wat rondgestruind. Even meegedaan aan een dansact, een kerstmanmuts gekocht. Daarmee werden we ‘COACH van Serious Request’ en zo voelden we ons ook! Nog een paar oliebollen gegeten en toen weer terug naar school. Rond half 12 deden we nog kort verslag van onze missie in elke groep.

Op weg naar Bethlehem…

Onder een prachtige sterrenhemel en windstil weer gingen donderdag 19 december 12 groepen van rond de 30 mensen per groep op weg naar Bethlehem. Op zoek naar het Kind. Wie was dat en waarom is er 2000 jaren later nog zoveel over Hem te doen? Wat zeggen de herders, de engelen en de wijzen over Hem? De groepen volgden een lichtjesspoor door ‘de velden van Effratha’ en kwamen uiteindelijk bij Jozef en Maria in de stal uit. Ze genoten onderweg van het spel, het verhaal en de liedjes. Een prachtige sfeer! Fijn dat jullie er allemaal waren! Op het schoolplein eindigde het allemaal met de warme chocola, glühwein, koekjes, sinaasappelen en een kerstverrassinkje. Tussendoor kon je op het plein ook nog genieten van kerstmuziek verzorgd door onze eigen muzikale talenten. Iedereen die meehielp om hier zo’n fijn kerstfeest van te maken, danken we hartelijk voor de medewerking: iedereen heeft genoten!