Dorpstuin

29 januari 2014

in Overig nieuws

Nieuws van de dorpstuin

Voorafgaand aan de raadsvergadering over de bestemming van het Foekema-terrein, zijn we op woensdagavond 11 december naar Praat met de Raad gegaan in het Heechhûs. Daar hebben wij de raadsleden verteld over ons plan voor het plein en natuurlijk de mooie grote Groen-Dichterbij-cheque laten zien. Iedereen reageerde enthousiast en veel raadsleden gaven ons advies met wie we het beste daarover contact konden hebben. Binnen een week (!) hadden we een gesprek met dorpencoördinator Erik Visser en binnenkort hopen we met de gemeente te bespreken wat de mogelijkheden tot samenwerking zijn. Wordt vervolgd!

Beweegtuin Talma

De tuin achter Talma vordert gestaag. We hebben definitieve tekeningen voor de indeling en binnenkort kan er begonnen worden met de drainage en overige grondwerkzaamheden.
En graag willen wij de heer Klijnstra bedanken voor zijn appelboom. Die moest verdwijnen omdat er gesloopt ging worden en hij heeft de boom geschonken aan de dorpstuin. De boom krijgt nu een mooi plekje naast de jeu-de-boules baan en we hopen dat iedereen er veel appels van kan gaan plukken komend najaar!

Oproepen

En omdat de realisatie van de tuin nu al wat concreter wordt, zijn we ook al wat aan het nadenken over de lente. En dat bracht ons op het volgende:
Afgelopen jaar hebben we van heel veel Hegemers zonder ook maar iets te vragen veel cadeaus gekregen (de appelboom, tegels, werkruimte, tent, inzet etc, waarvoor veel dank!) en nu zijn we zo bijdehand om toch nog een paar oproepen te doen:
Wie heeft er nog groentezaadjes over? Dit voorjaar gaan bewoners van Talma en kinderen van de beide scholen aan de slag. Heeft u nog ongebruikte zaadjes liggen waar u niets meer mee doet? Wij kunnen ze goed gebruiken.
En wie heeft er in de schuur nog ongebruikt tuingereedschap? Schepjes, spade, gieter, een tuinslang of misschien zelfs wel een kruiwagen? Breng het niet naar de vuilnis, wij zijn er heel blij mee!

Verder zijn we nog op zoek naar opslagruimte voor de dorpstuin partytent. We hebben hem cadeau gekregen zodat we veel feestjes kunnen gaan organiseren. Dat zijn we ook van plan natuurlijk, maar we hebben helaas niet iedere dag een feestje. Daarom zoeken we een plekje voor de tent op niet-feestdagen. Het gaat om twee zakken (één met stokken en één met het tentdoek)

Contact met Dorine