It Heechhus

29 januari 2014

in It Heechhus

Nieuws vanuit het Heechhûslogo-heechhus

 

Een nieuw jaar ligt voor ons, een moment om stil te staan bij wat achter ons ligt, hoe het op dit moment gaat en hoe wij de toekomst zien. Het bestuur kan met de kennis over wat geweest is en de kracht die ontwikkeld wordt, de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.

Waaruit blijkt dit?

Dankzij de vele handen, die de vrijwilligers hebben uitgestoken, is er veel gerealiseerd. Schoonmaak, schilderwerk, inrichten van de zalen, klussen, helpen bij grote evenementen, bardiensten, onderhoud tuin, koken bij gelegenheden, het organiseren van eenmalige evenementen (kledingbeurs bijv.) enz. Verder heeft de activiteiten-commissie een gevarieerd programma verzorgd. Ook deze groep heeft veel werk verzet om het culturele programma gestalte te geven. En dat in goed overleg en werkplezier met Sybout, die met al deze mensen samenwerkt. Binnenkort is Sybout een jaar verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in It Heechhûs en we zijn vol lof over hoe hij deze taak invult.

Het bestuur werkt samen met anderen daar waar mogelijk en in dit kader onderhouden we contact met Plaatselijk Belang, de Dorpstuingroep, de Gemeente, we werken samen met andere dorpshuizen in de regio, gebruikers van It Heechhûs, en sinds enkele maanden is Lucie Gelderblom namens It Heechhûs lid van Heeg Promotie. Als It Heechhûs plannen heeft is het zoeken van aansluiting een belangrijk onderdeel van de realisatie. Binnen dit kader van samenwerking gaan onze felicitaties uit naar de Dorpstuingroep, die in een landelijke wedstrijd “Groen dichterbij” een prijs van €10.000 in de wacht heeft gesleept en waarmee een flinke duw aan de plannen van de tuingroep voor de omgeving van It Heechhûs vorm krijgt.

Alle bovenstaande inspanningen zullen over een aantal weken uitgedrukt worden in een financieel verslag. We hebben de begroting nauwgezet gevolgd dit jaar en de inspanningen die zijn verricht hebben nog niet tot een positief cijfer onder de streep geleid. Dat was wel even slikken voor het bestuur en wij hebben de teleurstelling moeten verwerken om vervolgens met de gegevens in het achterhoofd met volle moed verder te gaan. We willen u uitnodigen deel te nemen aan een overleg met het voltallige bestuur om samen in de cijfers te duiken, waarbij we aanbevelingen van uw kant kunnen gebruiken. U kunt zich via de mail bij mij opgeven en ontvangt naar verwachting in de maand april een uitnodiging.

We zijn blij dat we samen met alle vrijwilligers, activiteitencommissie, medewerkers, oproepkrachten met frisse moed dit nieuwe jaar ingaan. Aan de inzet zal het niet liggen itHeechhûs in goed vaarwater te leiden en zodoende voor alle Hegemers een plek te bieden, waar hobby’s en sport bedreven kunnen worden en waar de gelegenheid is om deel te nemen aan het programma aanbod.

Uitgelicht:

De activiteitencommissie en het bestuur willen u graag attent maken op de danscursus Salsa/Mambo. De cursus zal op zondagmiddag 30 maart, 6, 13, 20 en 27 april plaatsvinden en er wordt les gegeven door Rudolf en Jolanda Vergonet, die al jaren een dansschool in Sneek hebben. De kosten zijn € 80, – per paar.
Er kunnen een beperkt aantal mensen deelnemen dus snel aanmelden in it Heechhûs of via de mail email hidden; JavaScript is required . De Salsa/Mambo is een Zuid/Amerikaanse dans met een swingend karakter.

Nederland Doet.

Deze dagen vallen op 21 en 22 maart een dag waarin iedereen uitgenodigd wordt vrijwilligerswerk te doen. Het Oranjefonds stelt onder bepaalde voorwaarden subsidie ter beschikking. Het bestuur van It Heechhûs heeft ook een aanvraag ingediend en wij willen voor het beschikbaar komen van dit geld de kelder verven. Zin om een baantje te strijken geef je dan op bij , email hidden; JavaScript is required

Wat willen we realiseren in 2014?

Het ziet er naar uit dat onze zoektocht een nieuwe huurder te vinden voor het Heechhûs beloond gaat worden. Op dit moment zijn we druk bezig samen met Pauline Ypma uit te zoeken hoe we een vorm van een kringloopwinkel kunnen starten. De voorbereidingen zijn in volle gang en als alles meezit, zal zij in februari al open zijn voor publiek. Elders in de Sylboade leest u vast meer over de nieuwe kringloopwinkel “It Smûke Hoekje”.

Pauline huurt alle ruimten achter de klapdeuren voorbij de garderobe en daardoor verliezen we de kleine zaal voor vergaderruimte.

Dit is de reden dat we samen met Crescendo zaal 3 zo inrichten dat opslag van de instrumenten mogelijk blijft, maar dat we de ruimte ook voor verhuur aan anderen kunnen gebruiken. Crescendo levert arbeidskracht en doet ook een bijdrage in de kosten. Met vereende krachten hopen we deze klus ook te klaren. Verder heeft de vloer van de gymzaal onze aandacht, de offertes voor een opknapbeurt zijn binnen en binnenkort zal de opdracht de deur uitgaan. We gaan ook verder met het uitgezette programma (let vooral ook op de aankondigingen via de website en posters in het dorp).

We blijven zoeken naar jongeren die plaats willen nemen in het bestuur wij willen graag het geluid van de “jongere” ook een plek geven in It Heechhûs.

Tot slot…
Alle betrokkenen van It Heechhûs wensen u een mooi 2014 en we wensen voor it Heechhûs een voorspoedige groei van het aantal vrijwilligers. Mocht u zich geroepen voelen wij horen het graag.

Janke Postema (voorzitter It Heechhûs)