Nieuws vanuit Talma State

29 januari 2014

in Talma State

Beste Sylboade lezers,

Ten eerste willen wij vanuit Talma State ieder een gelukkig en gezond 2014 toe wensen.
Na alle feestdagen, heeft ieder natuurlijk weer zijn goede voornemens en zo ook in Talma State. Afvallen, stoppen met roken en meer sporten zijn wel de meest voorkomende voornemens die ik om mij heen hoor.

Maar voor de bewoners geldt dat niet echt, zij hopen natuurlijk dat de nieuwbouw doorgaat. Elkien is nog in gesprek hierover, dus voor ieder nog afwachten, wat er staat te gebeuren in 2014.
Wel is er gestart met de sloop en dat is al een stap in de goede richting, want een leeg pand met hekken erom is natuurlijk een triest aanzicht.
Eind februari hopen we dat alles er weer netjes bij ligt, als de winter ons niet in het vaarwater zit. En zal de grond ingezaaid worden, zodat we richting de zomer het gras omhoog zien komen.

Sinterklaasfeest

Sinterklaasfeest

In december en januari hebben we weer veel gedaan, beleefd en feest gevierd. Begin december hebben de bewoners genoten van de sinterklaasavond met DJ Bob Reek “muziek uit de oude” en vele “bekende” artiesten op deze avond. Ook hebben we weer genoten van het kerstdiner, de bewoners kregen een 5 gangen diner, met tussendoor optredens van 4-US.

4-US

4-US

In december hadden we veel jarigen, maar wel heel bijzonder was natuurlijk dat in deze maand twee bewoners 100 jaar werden!
In januari vierden we ook nog een 60 jarig huwelijk. Wat natuurlijk uniek is en daar werd ook bij stil gestaan, tijdens de koffie.
De maand van de “winter” is het thema en dat is ook te zien in en om het gebouw. Zo is buiten de pergola prachtig aan gekleed door Akke Nota, in winterse sfeer en waren de activiteiten ook weer super uniek, met een winterwandeling, wintersporten op de Wii en werd er een winterfilm gedraaid.
Februari zal in het teken staan van “zo wil ik ouder worden”, er zal een stand met informatie komen in het gebouw. Dinsdag 11 februari om 19.30 uur komt ex-boswachter dhr. J. Bijlsma met dia’s van de natuur en u bent van harte welkom op deze avond.

 Is februari nat en koel,
dan wordt juli dikwijls heet en zwoel.

Groet Angela Ruivenkamp