CMV Crescendo

12 maart 2014

in Crescendo

Weer even bijpraten over CMV Crescendo!!
Hoog tijd om weer eens een stukje te plaatsen in de Sylboade en te vertellen over waar wij ons zoal mee bezig houden.
Op 21 januari hielden we een onderling solistenconcours. Dit is een avond waarin de leden van crescendo zich aan kunnen melden om te spelen voor een jury en hiervoor krijgen ze dan een beoordeling.
Iedereen die meedoet wordt beoordeeld op: klank, zuiverheid, techniek, algemene muzikale uitvoering, samenspel/ritmiek en opvatting en tempo. Voor deze avond hadden we Andries Kramer gevraagd te jureren. Er kwamen heel wat leuke optredens voorbij. Veel van de jeugdleden hadden een cd aan als begeleiding en speelden dan zelf de solo partij. Ook waren er kinderen die samen een duet speelden. Hierbij is het belangrijk dat je in hetzelfde tempo speelt en dat je goed naar elkaar luistert zodat de stemming goed is en het stuk mooi 2 stemmig klinkt. Al met al waren er 13 groepjes kinderen die solistisch of in een groep meespeelden.

Na een korte pauze was de beurt aan leden van het A orkest. Hier waren 5 aanmeldingen. Iedereen vond het toch nog wel redelijk spannend om zo “hoorbaar” op de voorgrond te treden. Het is wel heel wat anders om zo te spelen dan wanneer je in een vereniging met 45 muzikanten speelt. Na de puntentelling kwamen de volgende twee winnaars uit de bus.
Winnaar Jeugd: Ytje van der Hoek op hoorn 52 pnt.
Winnaar Volwassen: dubbelkwartet bugelsectie 49,5 pnt.

Op dit moment zijn we al weer druk in de voorbereiding voor het ONFK (Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen.) dat wordt gehouden op 5 april in de Lawei in Drachten. We komen hier uit in de 3e divisie. We spelen hier het verplichte werk Adornia van Jacob de Haan.
Er zijn 11 orkesten uit heel Nederland die in onze divisie meedoen en allemaal spelen we ditzelfde werk voor een jury. En hier komt dan een prijswinnaar uit. Op zondagmiddag 30 april doen we nog mee aan een try out concert in de Mande in Nijland. Hier komen verschillende orkesten uit de regio die ook meedoen aan het ONFK. Publiek is hierbij van harte welkom! De aanvangstijd van dit try out concert is 14.00 uur. Binnenkort verschijnt dit wel op onze website www.crescendoheeg.nl Hier kunt u trouwens alle informatie vinden over onze vereniging, de activiteiten van ons en ook leuke foto’s van verschillende concerten bekijken.

Namens Crescendo Heeg, Gerbrig Jansen de Jager.