De Veer van Fabian en Marlies de Wit

9 maart 2014

in De Veer

Bedankt Yvonne en Gerrit voor het ontvangen van de veer, waarmee wij ons kunnen voorstellen aan het leukste dorp van Friesland. Wij zijn de familie de Wit. Fabian (43), Marlies (42), Yuri(16), Twan(15) en Sieb(4). Wij zijn in 2006 hier komen wonen en hebben het gevoel dat we echt ingeburgerd zijn. Ik ben geboren in Rijswijk (ZH), Marlies in Den Haag. Yuri en Twan zijn in Voorburg geboren en Sieb is hier in Heeg ter wereld gebracht.

Wij hebben een beetje traditioneel gezin, Ik (Fabian) kostwinnaar, Marlies allround huismanager en dan de 3 kids. Ik heb gestudeerd aan de Technische Hogeschool Rijswijk, studierichting Elektrotechniek, waar ik in 1995 afstudeerde op Telematica . Het was het begintijdperk van het internet. Eigenlijk de voorloper ervan, de BBS/Bulletinboards. Had wel het idee dat dit wel eens de toekomst drastisch kon veranderen. Ik ben begonnen bij Unisource/KPN in Den Haag, als netwerkbeheerder van een zg. “internet voor grote bedrijven”. In 2000 kwam ik terecht bij Nortel Networks in Hoofddorp. Een canadees bedrijf dat netwerkapparatuur maakte en verkocht. Na een aantal tussenstappen bij o.a. Strukton en Didacticum, waar ik cursussen voor bedrijven heb gegeven, vonden wij het tijd om een andere weg naar onze toekomst in te slaan.

We besloten het gehaaste westen achter ons te laten en te kijken of er een baan in mijn specifieke vakgebied was. Alsof het zo moest zijn zochten ze in Heerenveen iemand met mijn specifieke kennisprofiel. Na een aantal gesprekken ben in in dienst gekomen bij Accell Group N.V. Dit is een investeringsbedrijf die zich op de fietsenmark heeft gestort. Fabrieken als Batavus, Koga, Sparta en buitenlandse fabrieken als Lapierre, Ghost en Raleigh maken hier onderdeel van uit. Mijn functie is teamleider van de afdeling Network Engineering. Kwieke term voor een zooitje techneuten die alle wereldwijde vestigingen, fabrieken, kantoren en magazijnen op elkaar aansluiten welke zo een groot bedrijfsnetwerk vormen. Wij regelen zaken als internet-toegang, email, beveiliging, wireless, telefonie, noem maar op. Nou ja, toen ik er kwam werken was de langste tijd bij een werkgever 5 jaar. Hier zit ik nu al met ruim 8 jaar langer als ik van te voren gedacht had, dus dat betekent dat ik het hier super naar mijn zin heb. Ook de rest van de familie is hier erg op zijn plek. Marlies heeft MBO SPW gedaan, Sociaal Pedagogisch Werk. Ze doet hier beroepsmatig nog niets mee, maar wat niet is kan nog komen. Yuri zit op het RSG en Twan zit op het Nordwin College. Sieb zit op de Jozefschool. Ik ben een tijdje voorzitter geweest van de buurtvereniging Runom Wetter, en vanaf 2014 ga ik het penningmeesterschap van de Hegemer tennisvereniging “net yn ’t net” overnemen van Wim bij de Weg.

Hobbies van mij zijn o.a. Tennis, speel af- en toe op een trekzak en ik lees graag een boek. Marlies haar hobby zijn running en haar drie hondjes Luna, Kicky en Mindy. De jongens gamen en stappen met vrienden.

Het leuke van een dorp als Heeg vinden wij de saamhorigheid in de buurt en de verbondenheid. Doet me denken aan het oude Rijswijk, wat ik vroeger beschreef als een dorp in een stad. Het ons-kent-ons gevoel wat we nu hier weer terug hebben. We hopen hier dan ook nog lang met veel plezier te wonen.

Wij geven de veer door aan Anneke Foolstra.