Nieuws van S.S.S. Heeg

9 maart 2014

in SSS Heeg

Gymles in Talma state

27 nov. was de gymles voor de meisjes van de 3e groep van de woensdagmiddag niet in de gymzaal maar in Talma state. November stond in Talma state in het teken van bewegen. S.S.S werd in het kader hiervan gevraagd om een gymles te geven in Talma. Met een lange mat, een aantal kleine matjes en wat klein materiaal gingen we naar Talma state. Na de warming-up en lenigheidoefeningen, werden er oefeningen met tweetallen gedaan. Daarna oefeningen in groepjes van 3 of 4 meisjes met stokken. Op de lange mat werden rollen voor over en achter over gedaan, handstanden, arabier en overslagen. Ook werden er nog oefeningen met ballen gedaan. De bewoners van Talma hebben met de meisjes van S.S.S. ook meegedaan met de oefeningen met de ballen en dat ging heel erg goed! Er werd afgesloten met acro gym. De meisjes hadden zelf acro trucs bedacht. Het zag er dan ook prachtig uit. Er werd afgesloten met een acro truc met alle meisjes. Het was een zeer geslaagd optreden.

Pietenles

Net voor Sinterklaasavond op 4 dec. kwamen de zwarte pieten langs bij de kinderen van S.S.S. wat is dat altijd weer een feest! De kleuters en de s-s-s-02-14meisjes van de 2e groep gingen oefenen om het pietendiploma te verdienen! Hiervoor moesten de kinderen de volgende onderdelen oefenen:

– pakjes in de schoorsteen gooien

– Op het dak klimmen

– Over de nok van het dak lopen

– Koprollen

– Van dak naar dak springen

En nog veel meer! Gelukkig waren er twee zwarte pieten die de kinderen de kunstjes wel wilden leren. Maar ja, zoals altijd konden de pieten er soms zelf helemaal niks van, zodat de kinderen het de zwarte pieten moesten leren! Alle kinderen kregen dan ook, aan het einde van de les, het felbegeerde pietendiploma en nog een heerlijke traktatie van de pieten!

Voor de kinderen van de 3e en 4e groep was er de zwarte pieten hindernisbaan, met zwaaien, klimmen, klauteren enz. Wat een succes! De kinderen moesten proberen de hindernisbaan zo snel mogelijk af te leggen. Wat waren ze fanatiek. Er werden hele snelle tijden genoteerd. Aan het einde van de les zat iedereen uitgeblust aan de kant en werden de kinderen door de zwarte pieten nog getrakteerd op wat lekkers. Zwarte pieten, het was geweldig dat jullie er waren. Bedankt! Volgend jaar hopen we dat jullie weer bij ons langs komen.

Fundag – Lemmer

Op 14 dec. mochten onze recreatieleden aantreden bij de fundag in Lemmer. Dit is een recreatieve wedstrijd met 3 toestellen en daarnaast een FUN-programma. Het plezier(de FUN) is het allerbelangrijkste van deze wedstrijd. De jongens en meisjes die mee hebben gedaan hebben allemaal hun uiterste best gedaan en mochten allemaal met een dik verdiende medaille naar huis gaan.

In één categorie hadden we een turnster met een zeer bijzondere prestatie. Ilona Walinga werd kampioen in haar categorie en mocht naast haar medaille een prachtige standaard in ontvangst nemen!

3 jan. 2014 Grote gymfeest IJlst

Op 3 januari werd voor de tweede keer het Grote gymfeest georganiseerd door De Stânfries en SSS in IJlst. Vorig jaar was de eerste editie in Sneek . Overal in het land werd op deze datum dit festijn georganiseerd. De bond, KNGU, heeft als doelstelling om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met gymnastiek. Met een opkomst van ongeveer 150 kinderen kon deze editie als zeer succesvol beschouwd worden.

11 jan. 2014 Eerste wedstrijd nieuwe oefenstof meisjes – Lemmer

11 jan. was de eerste plaatsingswedstrijd voor de Friese kampioenschappen in Lemmer voor de jongste selectie meisjes. Erg spannend omdat de oefenstof helemaal nieuw is en er flink moest worden getraind om de oefeningen er goed in te krijgen. Ook voor de leiding was het flink studeren, om te weten hoe de oefeningen er uit moeten zien. De juryleden van onze vereniging zijn op bijscholing geweest om de nieuwe oefenstof goed te kunnen bejureren. Grytsje Abma heeft deze dag gejureerd bij de vloer(lange mat). Dit ging haar goed af.

Om 12.00 u. was de eerste wedstrijd waarin Iris Koudenburg en Iris Wijbenga uitkwamen in de categorie instap niv. D2. Beide meisjes hebben een prima wedstrijd geturnd. Iris Koudenburg mocht de 1e prijs in ontvangst nemen. Iris Wijbenga viel net buiten de prijzen door een val van de balk en werd 5e . In dezelfde wedstrijd kwamen ook Anna Bergstra, Siv v/d Kaaij en Ymkje Altenburg in actie in de catagorie pupil 1 niv. D2. Hier werd Ymkje Altenburg 1e, Anna Bergstra 3e , Siv v/d Kaaij behaalde een keurige 4e plek, net geen medaille. Siv behaalde het hoogste cijfer op sprong in deze groep. Om 16.00 u. kwamen in de 3e wedstrijd van de dag Thialda Visserman en Theresa Bergstra in actie in de categorie pupil 1 niv. D3. In deze catagorie kwamen 45 turnsters uit, een hele grote groep! Maar Theresa en Thialda wisten zich prima te handhaven in deze groep . Theresa mocht de 6e prijs in ontvangst nemen en Thialda werd 9e en kwam net niet in aanmerking voor een medaille. Met alle veranderingen en nieuwigheden kan S.S.S. terug kijken op een zeer geslaagde turnwedstrijd in Lemmer!

Agenda S.S.S.

18 jan. 1e wedstr. Turncompetitie jongens in Joure

1 febr. plaatsingswedstr. voor N.K. meisjes 3e divisie in Exloermond

8 febr. 1e wedstr. Jongens niv. 11 t/m 14 in Franeker

8 febr. 1e wedstr. Keuze oefenstof meisjes in Franeker

15 febr. 2e wedstr. Turncompetitie in Groningen

Kijk voor meer informatie over S.S.S. op onze website www.sss-heeg.nl

Vriendelijke groeten,

Bestuur en leiding S.S.S.