Rock bij Attema

12 maart 2014

in Evenementen

Rock bij Attema Zaterdag 3 mei 2014

Na twee succesvolle benefietconcerten wordt er dit jaar voor de derde keer Rock bij Attema georganiseerd. Het schuurfeest zal gehouden worden op zaterdag 3 mei 2014 bij Loonbedrijf Attema op de Draei 19 in Heeg. Op 2 en 3 april wordt er een collecte gelopen in de dorpen Heeg, Oudega, Gaastmeer en Hommerts. Vrijwilligers voor het collecteren zijn van harte welkom, al deze vrijwilligers krijgen hiervoor gratis toegang tot het schuurfeest.

Voor het eerst zal er een evenement aan het begin van de avond plaatsvinden; namelijk een Nederlands kampioenschap vrachtwagen trekken onder leiding van Wout Zijlstra, bekend van de sterkste man van Fryslân. Met tussendoor muziek van de troubadour Frerik de Swetser. Ook is er deze avond een publieksrubriek.

’s Avonds spelen onder andere Mmt band tribute of the Beatles en Sipke de Boer en band. Bij Sipke en band staat entertainment voorop, stevige nummers en bekende hits worden afgewisseld met feestelijke nummers. Sipke en band word afgewisseld met de band Sparkless. Sparkless is een nieuwe band, die ontstaan is uit de band Stainless en Sparkplug. Ze spelen muziek die varieert van classic rock tot de huidige top 40.

Voor meer informatie over Rock bij Attema bekijk en like onze facebookpagina, ook zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen met het opbouwen van het feest. De opbrengst van Rock bij Attema gaat, net als de voorgaande jaren, naar stichting Stype. Stichting Stype zet zich in voor kansarme, gehandicapte kinderen in regio Hisor, Tadzjikistan. Jongeren vanaf 16 jaar gaan aan het werk in het kindertehuis om het op te knappen en weer leefbaar te maken. Zo zijn er afgelopen zomer maar liefst 17 klaslokalen opgeknapt.
Deze zijn onder andere voorzien van nieuwe ramen, kozijnen, deuren en vensterbanken. De gaten in de muren zijn gestuukt en de lokalen zijn opnieuw geverfd. Verder wordt er aandacht besteed aan de hygiëne en gezondheid van de kinderen. Meer informatie over de werkzaamheden in Tadzjikistan en reisverslagen zijn te vinden op www.stichtingstype.nl. Steun ons en bezoek het schuurfeest, een avond met muziek voor jong en oud!.