St. Jozefschool

9 maart 2014

in St. Jozefschool

Welkom: Joes en Tijl, jullie zijn nu vier jaar geworden en mogen naar de basisschool! Veel plezier in groep 1!

Juf Mariëlle heeft een zoon gekregen: Jelmer; Leaf, Bysunder, Geweldich in wunder. Van harte gefeliciteerd juf Mariëlle, Piet en de zusjes Brecht en Nieke! Veel geluk!!

Extra kleutergroep: Volle klassen?? Wij hebben vanaf januari weer de kleutergroep kunnen splitsen zodat we weer kleine groepen hebben! Zo kunnen we de kinderen nog beter begeleiden!

Kerst Dit jaar zijn wij de kerstactiviteiten begonnen met een kerstdinertje! Samen genoten we van al het lekkers in gezellige kerstsfeer. Mooi gedekte jozef-kerst-14tafels, heerlijke broodjes, samen eten en luisteren naar een kerstverhaal of mooi gezongen kerstliedjes. Voor de ouders was er een gezellig samenzijn in winterse sferen op het kerstplein. Onder het genot van een drankje en een hapje konden de ouders ook op school blijven totdat het kerstdiner voor de kinderen was afgelopen. In dezelfde week gingen we samen naar de kerk om te luisteren naar het kerstverhaal. Dit jaar vertelt door Thijs. Tijdens het verhaal werden er prachtige kerstliederen gezongen door moeders en kinderen met muzikale begeleiding op gitaar door Jeroen. Het was prachtig om te zien hoe geboeid de kinderen bleven luisteren.

Serious Request Het was best wel even spannend hoe de actie van de Glazenkoffiekamer zou verlopen: wordt het druk, blijft het rustig en welke nummers worden aangevraagd. Maar door de goede voorbereiding, de goede weersomstandigheden en de leuke sfeer zijn er ruim 70 nummers aangevraagd en is er € 135,76 opgehaald. Het geld van de oliebollenactie wordt door de organisatie ingeleverd, want dat levert nog eens 25% extra op. Eigenlijk is er dan nu €870,- plus 25% is € 1087,50 en € 135,76 is € 1223,26. En daar worden wij blij van. Bas, Sietse, Marnix, Rick en niet te vergeten onze oud-leerling Sjoerd, jullie hebben het super goed gedaan!

jozef-kerst-14-1Kerstmusical De zaal was weer afgeladen vol en alle kinderen deden hun best om zo goed mogelijk te zingen en te spelen. Wij hebben weer kunnen genieten van hun optreden. Wij kunnen ieder jaar de musical opvoeren, omdat wij een beroep kunnen doen op de vele vrijwilligers en daarvoor willen wij een ieder, die geholpen heeft hartelijk bedanken, maar natuurlijk gaat het grootste compliment naar de kinderen!

Activiteiten februari:

– 11-12-13 februari eindtoets Cito groep 8

– 21 februari Carnaval

– 22 februari tot en met 2 maart voorjaarsvakantie