Voorwoord

9 maart 2014

in Voorwoord

Geachte lezer(es),

voorwoord-02-14Na alle schaatskampioenschappen op televisie gevolgd te hebben, begint het toch wel weer te kriebelen; wanneer kunnen we zelf weer de schaatsen onderbinden? De schaatsenslijper en de ijsclub zijn er in ieder geval helemaal klaar voor om de Hegemers weer op het ijs te krijgen. Het kwik blijft echter ruim boven het vriespunt hangen deze dagen… Het is zelfs erg zacht te noemen voor de tijd van het jaar. Ach, we kunnen nu altijd nog lekker de skeelers of de hardloopschoenen uit de kast pakken om toch lekker actief in beweging te zijn. We hebben het vaker meegemaakt, dat de winter pas in februari zijn intrede deed. Afwachten dus…

Ondanks het ontbreken van de kou, hebben we toch bijzonder heldere nachten gehad. Het was een waar schouwspel met de volle maan en prachtig heldere sterren aan de hemel. De planeet Saturnus stond ‘betrekkelijk’ dichtbij de aarde en was ’s avonds heel goed zichtbaar. Mocht u het ontgaan zijn, of is het u niet opgevallen? Let er dan op als u binnenkort weer naar huis loopt na een gezellige avond in Heeg bij één van de vele activiteiten. In deze Sylboade leest u weer over de evenementen die u niet mág missen. Er is onder andere een 90’s party, een concert, een toneelvoorstelling, een filmavond en de benefietjûn georganiseerd. Kortom, te veel om hier op te noemen en voor elk wat wils! Lees voor het hele programma de agenda op de vorige bladzijde.

Ik hoop dat u geen last heeft gehad van de Blue Monday; de maandag van de laatste volle week in januari – dit jaar 20 januari – schijnt een maandag te zijn waarop veel mensen wat depri zijn, omdat het ’s morgens nog lang donker is.

Namens de gehele redactie wil ik u heel veel leesplezier toewensen met deze Sylboade.

Marcel Langeland (voorzitter)