BSO Bernewille

3 april 2014

in BSO Bernewille

Bernewille t FlinterkeBSO Bernewille in Heeg
Tollewei 201 achter Talma,
telefoonnummer 442223

Terugblik op de voorjaarsvakantie
Het thema was gezond/ongezond en er stonden vele activiteiten in de planning. Zo veel dat de vakantie eigenlijk te kort was om ze allemaal uit te voeren 🙂

Zo is er een proefspel gedaan. Je kreeg een blinddoek om en dan moet je maar afwachten wat je kreeg om te proeven…. pindakaas, (appel)stroop, cracker, smeerkaas, hagelslag, koekje… heel spannend hoor!

Smulrol
Al was het niet echt winterweer in de voorjaarsvakantie, toch hebben we bij de BOS aan de vogeltjes gedacht. Een heerlijke versnapering voor alle vogels in Heeg.
Natuurlijk moesten we wel even creatief zijn met keukenrol of wc rol!

Wat heb je nodig?
Leeg wc-rolletje of een lege keukenrol, doppinda’s, lijmpistool of andere sterke lijm, touwtje
Hoe maak je het?
Plak alle doppinda’s op het lege rolletje en doe door de rol een touwtje om de smulrol handig op te hangen in de tuin
Misschien vinden de vogels het met warm weer ook wel lekker??

Levend ganzenbord
We hebben ook levend ganzenbord gespeeld. Door en om de hele BSO waren op gewone plekken zoals deuren en muren de nummer geplakt. Maaaar… de kinderen hadden ook een aantal nummers goed verstopt! Onder de tafel, buiten onder de glijbaan, op de binnenkant van de deksel van de verkleedkist! Nou… dat was wel even zoeken hoor!
Bij een aantal nummers moesten er opdrachten uit worden gevoerd. Zo moest er een liedje gefloten worden terwijl je een cracker aan het eten was, je moest 15 soorten groente opnoemen of 10 soorten gerechten die je bij de Mac Donalds kon halen. Super leuk spel!

Creatief met kranten
In het kader van carnaval hadden wij in de voorjaarsvakantie onze eigen verkleedpartij. Het was niet zomaar een verkleedpartij….we gingen ons aankleden met oude kranten. De mooiste creaties kwamen naar boven….er werd een ware catwalk aangelegd en we hadden een jury die de kledij en loopjes gingen jureren. Al met al een zeer geslaagde middag. Ook leuk om thuis te doen!!! Dit heb je nodig: oude kranten, schilderstape, evt. een schaar.

Ook zijn er prachtige gebouwen gemaakt en een paar oudste kinderen hebben het spel kolonisten van Catan leren spelen. Gelijk een hele dag gespeeld!

We hebben ook zelf (nou ja… met een broodbakmachine) brood gebakken. Heerlijk vers, warm brood tussen de middag! Jammer dat het zo snel op was!

Nieuw logo Bernewille
We hebben een nieuw logo voor de BSO laten maken. Misschien dat u het al heeft bewonderd. De borden zijn inmiddels allemaal al aangepast en het ziet er fris en vrolijk uit! Wij zijn er erg blij mee!