Nieuws van S.S.S. Heeg

6 april 2014

in SSS Heeg

22 februari 2e wedstrijd turncompetitie

Op deze zaterdag moesten Riemer Durk Krol en Arjen Hofstra naar 2e Exlooërmond voor hun 2e wedstrijd. Alleen was Arjen op vakantie, dus reisde Riemer Durk alleen af naar het zuid Groningse. In deze sterk bezette wedstrijd turnde Riemer Durk een stabiele wedstrijd. Alleen is het niveau dit jaar wel erg hoog en zal er nog wat bijgeleerd moeten worden om bovenin mee te draaien. Het is desalniettemin een goede ervaring om op dit niveau mee te draaien.

2 Friese kampioenen SSS-Heeg in Harkema

Op 8 maart was de 2e wedstrijd jongens niv. 11 t/m 15 in Harkema. Deze wedstrijd telde tevens mee voor het Friese kampioenschap. Toon Driezen en Rutmer Talstra mogen zich voor een jaar Fries kampioen noemen.
Op deze wedstrijd moesten als eerste Douwe Abma, Gerben Wiegersma en Toon Driezen aantreden in de categorie Instap niv. 13. Na een stroef begin raakten de heren op dreef en werden er keurige oefeningen geturnd. Bij de prijsuitreiking werden eerst de prijzen van deze wedstrijd uitgedeeld. Toon haalde een eerste prijs. Gerben werd 6e en Douwe eindigde op de 9e plaats.

Daarna werd de totalen van de eerste en de tweede wedstrijd opgeteld en werden de prijzen uitgereikt behorende bij het Friese kampioenschap. Toon werd in zijn categorie ook Fries kampioen. Een voortreffelijke prestatie gezien het feit dat hij nog maar voor het tweede jaar aan wedstrijden mee doet.
Toon en Douwe mogen Fryslân vertegen-woordigen in de Noord-Oost finale.
In de tweede wedstrijd turnde Jorrit de Jong bij de Instap niv. 12 en keurige wedstrijd, maar viel hij net buiten de prijzen.

Tot slot mocht Rutmer Talstra turnen. Net als in de 1e wedstrijd won Rutmer deze wedstrijd met een flinke voorsprong. Dit betekende ook dat hij over twee wedstrijden met voorsprong Fries kampioen werd. Ook Rutmer gefeliciteerd en succes in de Noord-Oost finale gewenst.

15 maart 2e wedstrijd meisjes keuze Makkum

In Makkum mochten 5 turnsters van de oudste selectie aantreden in de keuze oefenstof. In de 1e wedstrijd mochten Anna Wijbenga en Irma Jaarsma(Jeugd2 Sup.G) het spits afbijten. Beide dames turnden een prima wedstrijd. Anna won net als in de eerste wedstrijd weer een keurige 2e prijs. Irma viel jammer genoeg niet in de prijzen.
In de tweede wedstrijd was Lonneke Zijsling(Jeugd1 Sup. H) aan de beurt. Na een prima wedstrijd was een 5e plaats haar deel.
De eerste wedstrijd van de middag was het de beurt aan Daimy Nieuwenhuis(Jeugd1 Sup. G). Ook Daimy was goed op dreef en mocht erg tevreden zijn met een derde prijs.

Tot slot van een lange turndag kwam Bente Vlas nog op de vloer in de categorie Jeugd1 Sup.F. Dit is voor SSS het op één na hoogste niveau. Bente turnde een heel goede wedstrijd, maar moest het hoofd buigen voor 3 meisjes van Turnschool Sneek. Dit is geen schande want er wordt door deze dames ook iets meer getraind dan wij in Heeg trainen. Na een 3e prijs in de eerste wedstrijd en een vierde stek deze keer konden we toch tevreden huiswaarts keren. Jammer was het dat Marrit Lousma zich de laatste training voor deze wedstrijd blesseerde. Zij kon daardoor niet meedoen.

Na deze wedstrijd is het nog even afwachten op de doorstroming naar het Friese kampioenschap. Naar verwachting zullen zeker een aantal van onze meisjes mogen doorstromen naar het Friese kampioenschap.

15 maart 3e wedstrijd turncompetitie jongens niv. 10

Riemer Durk Krol en Arjen Hofstra moesten voor hun 3e wedstrijd naar Hollandscheveld in Drenthe.
Ook deze keer werd er door beide heren zeer stabiel geturnd. Arjen turnde iets beter dan de vorige wedstrijd en eindigde in de middenmoot op de 13e plek. Riemer Durk werd deze dag 27e. Voor deze heren zal er geen doorstroming in zitten dit jaar.

Voor meer informatie/foto’s enz. kunt u kijken op onze website www.sss-heeg.nl

Groeten,
bestuur en leiding gymnastiekvereniging S.S.S. Heeg