St. Jozefschool

6 april 2014

in St. Jozefschool

welkomWelkom
Domien Flapper, Sander en Frank de Jong. Jullie zijn 4 jaar geworden en gaan nu naar groep 1! Welkom bij ons op school!

Carnaval 2014
Op 21 februari was het weer carnaval bij ons op school! Het jaarlijkse carnavalsfeest begint al op de 11e van de 11e om 11:11 (11 november). De activiteitencommissie start dan al de organisatie en verdiept zich in het programma.

Dit jaar werd er van alle groepen gevraagd een mooi optreden te verzorgen met een lied uit het carnavalsrepertoire. Hiermee viel ook een prijs te verdienen. Groep 3-4 mocht dit keer de prijs in ontvangst nemen voor hun optreden met het lied: “Er staat een paard in de gang”.
Verder werden de beste carnavalsvierders met de mooiste uitdossing uitverkoren en gedecoreerd. Dit waren Nienke Paternostre en Cor Visser. Siv van der Kaaij won de prijs voor de best feest vierende!
Weken voor de start van het carnavalsfeest waren ouders al druk bezig met het samenstellen van kostuums. Er werd veel geoefend op de polonaise.

Voordat het feest losbarste, eerst nog omkleden en schminken.
Groep 8 nam op rituele wijze bezit van de feestlocatie en trapte af met 11 zotte regels en onze school werd omgedoopt in ‘DE SNORREMANSSCHOOL’. Uit de boxen galmde feestmuziek en de serpentines vlogen door de lucht. Het hossen en feesten werd afgelost met optredens. Met carnavalskrakers van o.a. Andre van duin, Kabouterplop en die Aplenknotsen. Na een carnavalsroes van anderhalf uur zat het er weer op. Met een afsluitende polonaise is afscheid genomen van ‘De Snorremansschool.”
We kunnen terug zien op een geslaagde middag.
Alaaf!

Techniekweek
Wij hebben op school twee weken over techniek gewerkt. In alle groepen is er gebouwd met verschillende materialen. We bouwden: bruggen, torens, kastelen of alleen muurtjes. Hoe bouw je eigenlijk een stevige constructie?
In andere groepen weden er weer verschillende proefjes gedaan. De kinderen waren dol enthousiast betrokken bij het project.

Wij, Siv, Anna en Theresa hebben een huisje gemaakt met een superslimme verlichting. Als je het hekje dicht doet gaat het licht in het huisje branden.
Op 21 maart mochten wij alle technische uitvindingen laten zien. Ouders en kinderen konden overal langs lopen en wij mochten het huisje met het slimme lampje laten zien.
Wij vonden het een leuk project, we hebben hard gewerkt en veel gelachen

lentekriebelsLente kriebels
De lente is niet alleen buiten begonnen maar ook bij ons binnen bloeit er van alles! De gang ziet er weer prachtig uit met al de zelf gemaakte creatieve werkjes van de kinderen.

CITO
De CITO eindtoets zit erop. Groep 8 heeft heel hard gewerkt! Gelukkig zijn de resultaten ook zo dat je nu naar de school kan waar je ook zelf al graag naar toe wilde! Wij zijn trots op jullie!

Continurooster
Een continurooster wil zeggen,dat kinderen die naar een basisschool gaan,tussen de middag niet meer thuis eten,en dus op school overblijven. De lesuren veranderen dan ook.
Nu is het meestal zo dat een kind s`morgens een paar uur naar school gaat, en tussen de middag thuis eet, en s`middags weer naar school moet voor een paar uurtjes.

Uit de tevredenheids- enquête kwam naar voren dat onze ouders graag geïnformeerd willen worden over het continurooster. In overleg met alle geledingen binnen onze school en met ’t Wraldfinster hebben wij besloten om een gezamenlijke ouderavond te organiseren over dit onderwerp en wel 14 april.