BSO Bernewille

5 juni 2014

in BSO Bernewille

Bernewille t FlinterkeBSO Bernewille in Heeg
Tollewei 201 achter Talma,
telefoonnummer 442223

Terugblik meivakantie

Zoals u in de vorige editie van de Sylboade heeft kunnen lezen hadden we in de meivakantie het thema ‘Tegenstellingen’. We kwamen erachter dat dit thema erg breed is en hebben we veel activiteiten kunnen doen. Een kleine greep uit de activiteiten: er zijn een aantal kinderen bezig geweest om een kijkdoos te maken (licht/donker), is er zwart/wit kunst gemaakt, hebben we alle kinderen gemeten en gewogen (groot/klein, licht/zwaar) en hebben we dingen laten drijven/zinken.

lamp

lamp

Ook is er in het kader van licht/donker een lamp gemaakt van plastic bekertjes. Hoeveel bekertjes en nietjes we gebruikt hebben weten we niet meer maar het resultaat mag er zeker zijn! Ook is er een mooie trike gemaakt van de Moov-it. De kinderen hebben er dagen mee geracet, misschien heeft u ze zien rijden, ze deden namelijk een rondje Talma.

 

Bioscoop

De kinderen van de BSO zijn erg creatief.
Zo hadden de kinderen, in de meivakantie, een prachtige bioscoop gerealiseerd.
Er werden kleden voor de ramen gespannen, tegen het licht. Zo ontstond er een donkere ruimte met televisie. Er werden kaartjes gemaakt en die werden natuurlijk massaal verkocht.
Bij de ingang van de bioscoop moesten de kinderen hun gekochte kaartje laten zien en mochten ze naar binnen. De film van “de Smurfen” werd gedraaid. Alle kinderen waren er stil van! Tijdens de pauze werden er door de kinderen zelfgemaakte worstenbroodjes gepresenteerd. Al met al was het een zeer geslaagde filmochtend met lunchpauze!

Moppen tappen bij Bernewille

Tijdens het limonade moment bij de BSO is het altijd een gezellig boel. Zo komt het ook wel eens voor dat er diverse moppen getapt worden! Hieronder een selectie.

‘Het is zwart en het vliegt in de lucht, ra ra wat is dat?’
‘Een vogel!’

‘Het is geel en het hangt achter de auto’
‘Een banaanhangwagen!’

‘Het is wit met groen en het ontploft’
‘Boemkool!’

Prietpraat

De kinderen spelen op de speelzolder, ze hebben een hut gemaakt. Ze wonen in hun hut en één kind is de ‘bewaakhond’.
Bij het inschenken van de limonade komt er een kind achter dat het groene limonade is… ‘Je hebt er afwasmiddel in plaats van limonade in gedaan!’

Oproep!

Voor een activiteit in de vakantie zijn we opzoek naar oud servies voor het maken van mozaïek. Dus wie heeft er nog wat liggen en doet er niets meer mee?
Laat het ons weten en we halen het graag op. Langs brengen mag ook. Maandag, dinsdag en vrijdag vanaf 15:00 en op donderdag vanaf 12:00. Alvast hartelijk dank!

Gevonden voorwerpen

Zo af en toe blijven er diverse dingen liggen na de TSO en/of BSO. Inmiddels hebben we een flinke bak met broodbakjes, tassen, handschoenen, shawls en dergelijke verzameld. Mist u thuis iets? Kom gerust langs bij de BSO!