BSO Bernewille

8 juni 2014

in BSO Bernewille

Meivakantie
Deze vakantie hebben we een het thema ‘tegenstellingen’ uitgekozen. We gaan werken met licht – donker, nat – droog, drijven – zinken, vies – lekker enz. Met dit thema kun je diverse activiteiten bedenken. Zo gaan we bezig met een kijkdoos, een slakkenrace, onze eigen records vestigen met hardlopen, experimenteren welke voorwerpen drijven of zinken en nog veel andere activiteiten. Het wordt vast een top meivakantie!

Moederdag
Het is weer bijna Moederdag (zondag 11 mei)
Natuurlijk moet je moeder in het zonnetje worden gezet…dan hier een goed idee om je moeder de hele dag letterlijk in het middelpunt te zetten! Veel knutselplezier!!

Wat heb je nodig:
– Bierviltje – Aluminiumfolie – Lijm – Touw
– Lijm – Pen – Papier – Schaar
Pak de onderzetter en wikkel het aluminiumfolie er omheen. (Het moet er strak om heen zitten). Plak het dan aan de onderzetter vast. Neem dan een papiertje en teken er een grote 1 op. Knip deze netjes uit en plak hem midden op de ronde schijf.
Maak bovenin 2 gaatjes en doe daar het touwtje doorheen en knoop het touw vast in een lus. De lus moet wel om het hoofd van je moeder passen. 🙂
Nu heb je een prachtige medaille voor je moeder gemaakt, waarmee je laat zien dat zij nummer 1 is op de hele wereld!

Diverse activiteiten bij de BSO
Omdat het zo mooi weer was hebben we heerlijk buiten het ‘betoverde doolhof’ spel gespeeld. Dit is momenteel één van de favoriete spellen die gespeeldBSO-mei-1 wordt bij Bernewille.
En met het mooie weer van afgelopen tijd was het weer tijd voor de zandbak!
Scheppen, emmers, auto’s en vormpjes werden uit het hok gehaald en spelen maar! Zo konden we er eten kopen, soep, patat en brood. Heerlijk!
Ook zijn er vaak mooie lego bouwwerken te bewonderen. Zo hebben we al diverse mooie plattegronden gezien, torens, vliegtuigen. Maar laatst is er een prachtige boot gemaakt en dat verdient een plekje in de Sylboade 🙂
Zaaien bij Bernewille
bso-meiOp 7 april hebben we met een paar kinderen zaadjes geplant. Eerst moesten we een blok compacte potgrond omtoveren tot losse potgrond. Op de verpakking stond dat het niet zo veel werk was maar het was wel een aardig karweitje
Toen we eenmaal potgrond hadden hebben we melk jerrycans opengeknipt, de aarde erin gedaan en er zaden van wortelen, radijs en zonnebloemen in gezaaid.
Donderdag 10 april kwamen waren de radijsjes al gegroeid! Super snel! De kinderen hebben toen de aarde van moestuintje maar omgespit. Als de plantjes groot genoeg zijn kunnen we ze in de moestuin zetten. Wordt vervolgd!