Heechspanning, de dag die je wist dat zou komen…..

17 juni 2014

in Aankondigingen

Is eindelijk daar,.. Heechspanning! Nog maar een paar nachtjes slapen en dan zijn er weer duizenden bezoekers te gast in Heeg. We zijn er dan met zijn allen weer klaar voor. Artiesten? Check!, Vrijwilligers? Check!, Horeca klaar? Check! Nog nieuws? Check! Wat dan? Ahá!

We houden van verrassen, de programmacommissie zoekt dan ook elk jaar naar andere acts en dat is weer goed gelukt: Marco Bonisimo kan meer dan er op een visitekaartje past: entertaineracrobaatjongleerlegende … is dat een woord? Hij kan niet alleen meer , hij laat het ook allemaal zien op 29 mei. Een andere alleskunner is Bram Graafland hij komt met zijn prijswinnende act : “De gillende keukenprins” een sensatie op De Parade 2013 straks in Heeg.

En wat te denken van De Groeten? Drie muziektheaterdames bekend van de voorstelling met de aansprekende titel: ‘tot de schijt ons doodt’. Sluit je ogen en droom even weg. Poëzie met een luchtje niet? Ze zijn nu in Heeg te zien met hun nieuwe programma: ‘Alle Gekheid’. De krankzinnige beautyindustrie is de inspiratiebron, levend fotoshoppen kan dat? Verder verklap ik nog niks.
Er staat de 29e ook een bus, en als we zeggen bus dan bedoelen we dus,.. een full-size lijnbus. Chauffeur Folkert nodigt jullie uit, voor een bijzonder OV-moment. Op de stopknop drukken kan, maar of het wat uithaalt? Misschien gewoon bukken en doen of de bus leeg is.

Naast dit theatergeweld hebben we ook topmuzikanten. Met gevoel voor traditie is ook de eerste noot van Heechspanning 22 voor de Putkapel , wie is er niet groot mee geworden? Heechspanning wel! Op de podia is er te genieten van The Relics, Leaf the Tree, Marjolein Meijers , bekend van de Berini’s. Maar ook van de meidenformatie: Gadget , bekend van eerdere enthousiaste aankondigingen.
En Johannes Rypma, bekend……. heel bekend.
Ik had jullie nog de naam beloofd van de band met eigen bierviltjes. Dames en heren, hooggeëerd publiek: Kennèh! In een paar woorden: Dialect, Rowwen Hèze, Ierse folk, Zwarte Cross, voorprogramma van Normaal , Nederpop. Gewoon van komen genieten dus. Net als van de vele, vele andere acts die ik nog niet heb genoemd, maar die zeker een plek krijgen in ons knalgele boekje. Boekje? Check!
Er is meer Heechspanning nieuws, dat gaan jullie zeker zien op 29 mei. Houd de site, www.heechspanning.com (of de facebookpagina) in de gaten.

Alle sponsors, acts en het speelschema staan weer in ons fantastische boekje. Met de opbrengst van de boekjes maken we samen Heechspanning mogelijk.

Het Heechspanningbestuur , Antje Gerritsma, Aukje Ypma, Arnold Haanstra, Bokke Andringa, Feddy Hilverda, Freerk Visserman , Maaike Rinia, Paula de Jong, Rein Hettinga en Thijs van der Kaaij danken jullie alvast hartelijk en wensen jullie allen heel veel plezier bij Heechspanning, editie 22, op Hemelvaartsdag 29 mei!