Thuiszorg Zuidwest Friesland

13 juli 2014

in Overig nieuws

EEN KIJKJE IN DE KEUKEN BIJ THUISZORG ZUIDWESTFRIESLAND

ZORG IN DE NACHTELIJKE UREN

Het is misschien moeilijk voor te stellen als je gezond bent, maar er kan zich een situatie voordoen waarbij u ook ‘s nachts een beroep moet doen op verpleging en verzorging.

De bedoeling van nachtzorg is dat u gedurende de nacht goed te verzorgen en om familie en/of mantelzorgers zodanig te ontlasten dat zelfstandig wonen in uw eigen omgeving langer mogelijk is.

AMBULANTE NACHTZORG

Meerdere teams verpleegkundigen en verzorgenden zijn ‘s nachts op pad om mensen een of meerdere keren thuis te bezoeken en te helpen bij bijv. Toiletgang, medicatie toedienen, wisselliging of een paar keer per nacht polshoogte nemen.
Ook als u na een operatie ‘s nachts hulp nodig heft kunt u beroep doen op het team Ambulante Nachtzorg.

INTENTSIEVE NACHTZORG

Naast Ambulante Nachtzorg bestaat er ook Intensieve nachtzorg.
Bij deze vorm van nachtzorg is een verpleegkundige of ziekenverzorgende de hele nacht van 23u. tot 7u. bij u thuis aanwezig om te verplegen en te verzorgen. Meestal wordt deze zorg ingezet in de laatste fase van het leven en wordt als waardevol ervaren.
Familie en mantelzorg kan dan zelf gaan slapen met een geruststellend gevoel dat er gewaakt wordt.

24 UURS ZORG

Als er geen familie of mantelzorg in de buurt is en u toch graag thuis wilt blijven is er ook de mogelijkheid om 24 uur per dag, 7 dagen per week zorg te ontvangen. Er is dan altijd een medewerker bij u thuis. Afhankelijk van de zorgvraag is dat een verpleegkundige of een Ziekenverzorgernde.

Bij 24 uurs zorg wordt alle benodigde zorg door een medewerker aan u verleend, bij u in huis. Denk hierbij aan het helpen bij u dagelijkse verzorging zoals wassen, aankleden, eten en drinken, het toedienen van medicijnen. Ook wordt de maaltijd verzorgd, de was of de boodschappen gedaan. Zware huishoudelijke taken worden niet door deze medewerker gedaan.
Onze medewerker is 24 uur per dag bij u in huis en heeft een eigen slaapkamer tot haar beschikking met een mogelijkheid om zich te kunnen douchen.

Voor al deze vormen van zorg is een indicatie nodig.

Heeft u vragen of wilt u meer informative neemt u dan contact: email hidden; JavaScript is required. of  email hidden; JavaScript is required