Gymnastiekvereniging SSS Heeg

13 oktober 2014

in SSS Heeg

Na een heerlijke zonnige zomervakantie zijn de scholen alweer 2 weken bezig. Ook hoog tijd dat gymnastiekvereniging S.S.S. weer begint met de lessen.
De lessen in september en oktober staan in het teken van het oefenen voor de uitvoering op 1 november. De uitvoering belooft een prachtig spektakel te worden! Dus zet het alvast in uw agenda, dit mag u natuurlijk niet missen!
Maar misschien lijkt het u/jou nog leuker om met de uitvoering mee te doen en dat kan door lid te worden van S.S.S. De eerste 2 (proef)lessen zijn gratis. Nieuwe leden zijn van harte welkom!

De lestijden zijn als volgt:
Woensdagmiddag: 13.30 u.- 14.30 u. kleuters groep 1 en 2 basisschool
14.30 u. – 15.30 u. meisjes groep 3 en 4 basisschool
15.30 u. – 16.30 u. meisjes groep 5 en 6 basisschool
16.30 u. – 17.30 u. meisjes groep 7 en 8 basisschool en
selectie jongens
Donderdagmiddag: 16.00 u. – 17.15 u. Jongste selectie meisjes
17.15 u. – 18.15 u. jongens vanaf 6 jaar
Donderdagavond:    18.15 u. – 19.15 u. meisjes recreatie v.o. vanaf 12 jaar
18.15 u. – 20.00 u. Oudste selectie meisjes
20.00 u. – 21.00 u. dames grondgymnastiek
De Dames gym groep op donderdag van 20.00 uur -21.00 u.
Dit is een groep dames die graag willen bewegen om in conditie te blijven en de spieren sterk te houden. Bovendien is gezelligheid ook erg belangrijk en dat ontbreekt zeker niet!
De les begint met een warming-up, vormen van gaan en lopen. Daarna word er iets met materialen gedaan of een parcours met verschillende onderdelen, ook word er wel eens iets van dans gedaan, volleybal enz. kortom heel veel variatie.
De les word afgesloten met pilates, spierversterkende oefeningen die op een “matje” worden gedaan.
Iedereen kan mee doen op haar eigen niveau. Kom gerust eens langs om te kijken of doe een paar proeflessen mee, wie weet is het wat voor u/jou.

Jongensgym
Op de donderdagmiddag van 17.15 uur – 18.15 uur is er gym voor de jongens vanaf 6 jaar.
Leuk voor jongens die van wat uitdaging houden. Alle toestellen die met jongens turnen worden gebruikt worden ook door de jongens van S.S.S. beoefend. Ieder op zijn eigen niveau. Is een trucje op een toestel gelukt dan word er geprobeerd om een moeilijker trucje te leren.
Ook word er geregeld een tikspel, balspel, reactiespel enz. gedaan. Er word in de touwen geklommen en gezwaaid, ringen zwaaien, in het klauterraam geklommen en springen met de minitrampoline. Door S.S.S. is er. vorig jaar een prachtige tumbling baan(opblaasbare lange mat) aangeschaft. Op deze baan kunnen moeilijkere sprongen gemaakt worden, met minder kans op blessures. Ook doen we regelmatig voorbereidende sprongen voor free running. Dus uitdaging genoeg voor jongens om op gym te komen.

Voor meer informatie, uitslagen, foto’s en lestijden verwijzen wij u naar de site: www.sss-heeg.nl

Groeten, bestuur en leiding gymnastiekvereniging SSS.