Nieuws vanuit Talma State

13 oktober 2014

in Talma State

 Beste dorpsgenoten,

Wat hebben wij kunnen genieten van een heerlijke zomer! De thema’s Simmer- en Wetterwille binnen Talma State kwamen hierbij zeker tot hun recht.

Met deze warme dagen, kwam het verkoelende en heerlijke ijs van de Heegerhoek zeker van pas. Zij kwamen in juli ijs verkopen bij Talma State.

Maar we hebben niet stil gezeten. De bewoners en vrijwilligers zijn volop in de dorps- en beweegtuin bezig geweest, zodat we de nodige vitamine D weer hebben opgedaan.

De tuin krijgt steeds meer ‘body’ nu de planten en groenten de sokken erin zetten. Kom gerust eens een kijkje nemen!

In juli zijn de bewoners van Talma State, Teatskehûs en Nij Ylostins gezamenlijk met de bus vertrokken naar de dierentuin in Emmen. De bewoners hebben een heerlijke en zonnige dag gehad!
Augustus hebben we afgesloten met de Tuinfair dit in samenwerking met een aantal ondernemers van Heeg. Dit jaar in de voortuin van Talma State i.p.v. in de achtertuin met het idee dat het meer mensen trekt. We hebben het afgesloten met een BBQ voor de bewoners en vrijwilligers. September is in zicht, en hopelijk kunnen wij dan ook nog genieten van een heerlijke nazomer. Deze maand start gelijk goed met een boottocht georganiseerd door de cliëntenraad.
In diezelfde week zullen de Findeliersfeesten plaats vinden, en ook wij zijn van de partij!
September is ook een maand waarin de reguliere activiteiten weer van start gaan. Zo ook ons ‘ eigen’ Talma koor. Zij zullen op 1 oktober een open repetitie houden. Lijkt het u ook leuk om mee te zingen? Dan is dit de ideale gelegenheid om eens een kijkje te komen nemen. We repeteren op woensdag avond 1 x per 14 dagen.
Ik wens u allen een hele fijne nazomer toe.
En kom gerust eens langs in Talma State, want er is altijd wat te beleven zoals u nu ook weer kunt lezen.

Vrijdag 19 september de opening van de Groen (t)e beweegtuin.
Het kan u niet ontgaan zijn, een groot bord voor Talma, uitnodiging huis aan huis en een mooi artikel in de Leeuwarder Courant.talma-oct
Wethouder dhr. D Stoker en Olga Commandeur hebben de opening verzorgd.
Na veel vergaderen en hard werken staat er een prachtig resultaat.
Hulde aan alle vrijwilligers!

In Oktober houdt het nog niet op.
Zo is op 2 Oktober de belbus officieel in gebruik genomen.
Wethouder dhr. D Stoker was opnieuw in Heeg.

Woensdag 29 Oktober zal onze jaarlijkse Herfstmarkt weer zijn.
Tijd van 14-17 uur.
Langs deze weg nodig ik u van harte uit.

Met vriendelijke groet,
Foekje Bakker