St Jozefschool

13 oktober 2014

in St. Jozefschool

Inloopavond

De groepen 3-8 houden op dinsdag 7 oktober een inloopavond voor alle ouders en kinderen. Het is de bedoeling dat de kinderen u uitleggen hoe wij in de groep werken.

Dierendag
Dierendag wordt gevierd op 4 oktober, maar dan is het zaterdag en Jozefmarkt. Daarom vieren wij dit jaar dierendag op woensdag 1 oktober. Wij beginnen met de dierenshow en hebben daarna i.s.m. de ’t Wrâldfinster nog een verrassing in petto.

We hebben kunnen genieten van een geweldig leuke weeksluiting waar alle groepen aan meededen.

Nieuwe taal- en spellingmethode Staal
Wij zijn dit schooljaar in de groepen 4 t/m/8 van start gegaan met onze nieuwe taal- en spellingmethode Staal. Staal is een lesmethode met een bewezen spellingaanpak en veel aandacht voor woorden-schatontwikkeling.
De spellinglessen en de grammatica worden per jaargroep aangeboden. Iedere dag herhalen wij álle spellingregels, die ze al geleerd hebben en krijgen de kinderen een klein dictee waarbij de nadruk ligt op de vraag: waarom schrijf ik dit zo. Op deze manier zakt de kennis niet weg en leren kinderen nadenken over spelling.

Bij Staal Taal werken we in thema’s. Kinderen zijn twee weken bezig met het stap voor stap verwerven van nieuwe woorden, het leren van presentatie- en schrijfvaardigheden en nadenken over taalgebruik. Aan het eind van elk thema passen ze alles wat ze geleerd hebben toe in een eindproduct. En ze leren hun werk te presenteren.
Een van de grote voordelen is hiervan is, dat wij nu met Staal met de hele groep 5/6 en met 7/8, samen, aan één thema kunnen werken. Dat geeft veel meer rust en vergroot de betrokkenheid. Als de leerlingen deze weken thuiskomen met verhalen over thema ‘Spelletjes’ (4) ‘Het Ziekenhuis’ (5/6) en ‘Stripverhalen’ (7/8) dan klopt dat!

Nieuwsgierig naar de digibord software? Meer weten over Staal? Door de boeken bladeren? Er staan uitlegfilmpjes van de uitgever op Youtube!