Stichting Heech fan Alds

22 november 2014

in Heech fan Alds

Project filmen digitaliseren

Onze stichting heeft de laatste jaren verschillende oude films die we mochten gebruiken door het Fries Film Archief laten digitaliseren en door hun op DVD laten zetten, hierdoor kunnen wij deze films  aan het publiek vertonen. Ook komen een aantal van deze films binnenkort op de site van het Fries Film Archief en zijn dan voor ieder te zien.

Wij willen deze winter een vervolg geven aan dit project waaraan ook het Fries Film Archief wil meedoen. Wij vragen aan alle mensen die films hebben gemaakt of in hun bezit hebben om  zich bij ons aan te melden zodat wij kunnen inventariseren wat er allemaal nog is. Het gaat om Single8 of Super8 films over Heeg e.o. van het dorp en gebeurtenissen. Dus niet om familiefilms al hoe leuk ze ook mogen zijn. Het zou jammer zijn als de films over Heeg verloren gaan. Wij willen in overleg met de eigenaren van de films op DVD laten zetten waarvan de eigenaar ook een exemplaar krijgt.

Meld U AAN! Als u dit een leuk project vindt, meldt u dan aan voor 1 december a.s. zodat we deze winter een begin kunnen maken.

Stichting “Heech fan Alds”

Info:
Kees de Jong
Jan Hettinga
Piet van der Bank