30ste keer Biljarttoernooi Heech

24 december 2014

in Biljart

Op 12 en 13 december aanstaande zal in de cafés De Watersport en De Boeier voor de 30ste keer worden gestreden om het kampioenschap van Heech. Inzet is – naast de eer – de grote zilveren beker met de grote oren, in 1985 beschikbaar gesteld door Cees & Els Hiemstra en Theo & Truus Ruiter.

Er zijn inmiddels dus 29 namen van kampioenen in deze beker bijgeschreven. Enkelen komen twee keer voor, maar Rick Feld spant de kroon, hij won het toernooi maar liefst drie keer. Helaas komt er maar één keer een naam van een biljartster voor. Dit jaar is 27% van de deelnemers van het vrouwelijk geslacht, dus dit dertigste toernooi moest daar maar eens verandering in brengen.
(kijk ook eens op http://www.youtube.com/watch?v=sVSCzJl-kAk)

Met 66 deelnemers starten we op de vrijdag om 13.00 uur en zaterdagochtend om 9.00 uur. Tijdens deze twee dagen bent u van harte welkom in de beide cafés. Linda & Ellen en Hayo & Tine-Jinny zorgen voor een lekker hapje bij uw drankje.

De halve finales worden op zaterdagmiddag gespeeld bij café De Boeier vanaf 16.00 uur. De finalepartijen vinden plaats in De Watersport vanaf 20.30 uur. Na afloop belooft het weer een gezellige avond te worden en bij levende muziek kunnen de voetjes van de vloer, voor zover dat nog lukt….

Dick Jaspers

Dick Jaspers

Om het lustrum niet ongemerkt voorbij te laten gaan hebben we niemand minder dan de profbiljarter Dick Jaspers uitgenodigd om zijn kunsten op het biljart te vertonen. Jaspers heeft een geweldige reputatie op biljartgebied en is o.a. drievoudig wereldkampioen driebanden. De demonstratie zal plaatsvinden op zaterdag 24 januari 2015 in café De Watersport. Vanaf 20.00 uur is iedere biljartliefhebber hierbij uitgenodigd deze demonstratie gratis bij te wonen (vol=vol) !

Om e.e.a. te kunnen bekostigen hebben wij alle deelnemers aan het toernooi een kleine bijdrage gevraagd. Daarnaast wordt er een verloting gehouden met prachtige prijzen. Loten à € 1,– zijn vanaf heden verkrijgbaar bij de bovengenoemde cafés.

Wij hopen u graag te zien in De Watersport en De Boeier tijdens het toernooi en bij de demonstratie van Dick Jaspers.

De toernooicommissie, Rommert de Jong en Coby Ydema.