Basisschool ’t Wraldfinster

24 december 2014

in It wrâldfinster

logo-wraldfinsterVieringen
Elk schooljaar verzorgt elke groep 2 keer een viering. De kinderen presenteren zich op het podium aan het publiek met eigen inbreng, liedjes, opzegversjes, toneelstukjes etc. Ouders en andere belangstellenden van de betreffende groepen zijn van harte welkom! De laatste weken zijn er 2 vieringen geweest.

Verslag van de viering op 28 oktober van groep 2 en 6
Op 28 oktober verzorgden de kinderen van groep 2 en 6 de viering. De prestentatie werd gedaan door 2 kinderen uit groep 6.
Groep 2 begon met een liedje over kabouters. Ze waren verkleed als echte kabouters Na ieder couplet ging er ééntje weg. Tenslotte bleef er geen kaboutertje meer over. Daarna werd een  gedicht over de spin Sebastiaan voorgedragen en uitgespeeld.

Ook door groep 6 werd er gezongen, gedanst en muziek gemaakt op de bugel. Er werd een gedicht voorgelezen, we zagen een mooie goocheltruc en we hoorden een paar leuke moppen. Aan het applaus van de ouders hoorden we dat zij het heel leuk vonden.

Verslag van de viering op 11 november groep 3/4a en 8
Op dinsdag 11 november was er een viering van groep 3/4a en 8. Groep 3 is begonnen met kern 5 en het thema hiervan is ‘sprookjes’. Het themaverhaal ‘De dikke reuzen’ heeft groep 3 uitgespeeld. Groep 4 heeft het verhaal van Sint Maarten verteld en uitgebeeld. Saskia en Marrit hebben twee liedjes op de cimbaal gespeeld. Met de hele groep hebben ze nog het sint maarten liedje ‘Dag meneer, dag mevrouw’ gezongen.

Van groep 8 heeft Amarins solozang verzorgd met een dans van Nynke. Verder werd er een bewerkt sprookje van Roodkapje uitgebeeld met moderne accenten. Roodkapje had een smartphone mee om met oma te appen. In haar mandje zat chips en cola. Annelie, Chantal, Jada en Isa deden een dans. Kareem en Lars goochelden. De presentatie was in handen van de jager en de wolf. (Riemer Durk en Geert)

Wat hebben alle kinderen het geweldig gedaan! De ouders kunnen trots zijn.
Dat waren de juffen en meester ook!

 Sint maarten
Natuurlijk zijn er door elke groep weer prachtige lampions geknutseld … wat opviel is dat de uil in was dit jaar …. Dit nachtdier werd door meerdere groepen en op verschillende manieren gemaakt. Wat fijn voor de kinderen (en ouders) dat het de avond van 11 november mooi rustig en droog weer was! De kinderen hebben genoten!

Groep 8 naar Talma
Op vrijdag 14 november is groep 8 naar Talma geweest voor een theater-middag. Hiervoor had elk groepje van 2/3 leerlingen een spreekwoord, beroep en spelletje voorbereid om uit te beelden. De ouderen mochten het raden. Dat ging heel goed. Er waren een aantal aanwijzingen gemaakt (getekend) voor als het te moeilijk was. Hiervan is zo nu en dan gebruik gemaakt. Als beloning kreeg de groep een zak spekjes. Mmmmmmmmmmm!

Sinterklaas en kerst
Op het moment van schrijven zijn de commissies al volop bezig met de voorbereidingen van deze december feesten. Op vrijdag 5 december hopen we Sinterklaas en een paar zwarte pieten op school te mogen ontvangen …. Het is altijd weer spannend en bijzonder om met een plein vol kinderen en ouders te wachten op de goedheiligman …. We hopen op een mooi feest voor iedereen!

Op woensdag 17 en donderdag 18 december vieren we ons kerstfeest. We gaan dit jaar met elkaar aan tafel en hebben daarna een korte viering voor onze ouders en belangstellenden. We hopen op een gezellige maaltijd en mooie vieringen met de kinderen.