Nieuws – Stichting Heech fan Alds

24 december 2014

in Heech fan Alds

Presentatieavonden.

Goed nieuws voor de liefhebbers van onze presentatieavonden, in het voorjaar van 2015 hebben we een 4-tal avonden gepland. Met behulp van een beamer presenteren we dan weer op een groot scherm “oud en nieuw” materiaal uit het “Heech fan âlds archief” zoals prentbriefkaarten, foto’s en films.

Wanneer:
Woensdagavond 21 januari 2015
Woensdagavond 18 februari 2015
Woensdagavond 18 maart 2015
Woensdagavond 15 april 2015
Aanvang:      20:00 uur

Plaats: Mfc “It Heechhûs”, It Eilân 67, 8621 CT Heeg
Kosten:         € 2,50 p.p.

Project smalfilms digitaliseren.
Op onze oproep in het novembernummer van “De Sylboade” om zich voor een inventarisatie bij ons aan te melden met opnames over Heeg e.o. op smalfilm (Single8 of Super8), hebben we een aantal reacties binnen gekregen.
Onze indruk is dat er in het verleden meer Hegemers moeten zijn geweest die, pas in het bezit van een filmcamera, van alles en nog wat in of rondom Heeg op smalfilm hebben vastgelegd.
Het gaat om opnames van b.v. het dagelijkse leven in een straat, steeg of buurt, de gang van zaken op scholen, bij boeren, bedrijven, horeca, middenstand, verenigingen en clubs, verder dorpsfeesten, optochten, bijzondere gebeurtenissen, openingen, huldigingen, tewaterlatingen, dorpsfiguren, etc., kortom alle zaken die van historische betekenis voor Heeg kunnen zijn.

Aanmelden moest officieel voor 1 december j.l., mocht u intussen nog interessant materiaal hebben gevonden, neem dan vóór 1 januari 2015 alsnog contact op met één van de onderstaande personen of stuur een mail met uw info naar email hidden; JavaScript is required.

Let op! Mocht uw aangeleverd materiaal van historisch belang zijn en voor digitalisering in aanmerking komen, dan krijgt u daarvan een kopie op DVD.
Dus wat let u om nog even op zoek te gaan naar die vergeten schoenendoos met filmspoeltjes.

Tip:

Op www.dorpsarchieven.nl is onze website te vinden.

De site is nog in opbouw maar in de komende tijd zult u er steeds meer foto’s en documenten kunnen bekijken. Op www.friesfilmarchief.nl zijn oude films over Heeg te bekijken.

Let op! Gooi niet zomaar weg!
Hebt u nog waardevolle informatie, documenten, foto’s, dia’s e.d. die voor de vastlegging van de historie interessant zijn, neem dan contact met ons op.
U kunt zaken aan ons in beheer geven of afstaan, maar we kunnen ook m.b.v. een scanner er een digitale reproductie van maken.

Stichting “Heech fan âlds”

Info:
Kees de Jong
Jan Hettinga
Piet van der Bank
Piet Vlas